Râul Bega ar putea fi navigabil din 2015

| 19 noi, 2013

Autorităţile timişorene întreprind de câţiva ani mai multe lucrări ce au ca scop transformarea râului Bega în unul navigabil. Lucrările înaintează greu din cauza fondurilor insuficiente, iar liderii judeţeni spun că se va putea vorbi despre un canal navigabil abia din 2015.

„Volumul de investiţii s-a redus la toate instituţiile statului, nu numai pe domeniul Gospodăririi Apelor. [...] Au fost probleme în alte zone din ţară şi atunci trebuie sa fim solidari în aceste momente, că o parte din banii de la Apele Romane au fost redistribuiti catre zona de est. Eu sper ca pentru anul viitor să avem finanţarea să putem sa începem lucrarea de la Sânmihai, să se poată termina lucrarea pe Bega de catre Primăria Timişoara”, a declarat Titu Bojin, presedinte al Consiliului Judetean Timis, pentru opiniatimisoarei.ro.

Reabilitarea malurilor Begăi din Timişoara este un proiect al primăriei, finanţat cu bani europeni, care ar putea deschide calea către exploatarea turistică a râului, iar ulterior către o reţea de transport în comun pe apă, spun jurnaliştii locali. În plus, ecluza Sânmihai, un proiect al Administratiei Bazinale de Apă Banat, început de mai mult timp şi care va fi reluat în 2014, le va permite ambarcaţiunilor româneşti să navigheze către Serbia sau chiar Austria. „Părerea mea că în momentul în care se încheie nodul hidrotehnic de la Sânmihai, care poate fi încheiat până la sfârşitul anului viitor, în cel mai rău caz 2015, poate fi Bega navigabilă. Fără nodul de la Sânmihai ar fi doar o posibilitate de circulaţie pe teritoriul Timişoarei”, precizează Titu Bojin.

Despre vaporaşe pentru plimbări, cel puţin prin oraş, se va putea vorbi, spun autorităţile, doar din vara aceluiaşi ani, când ar trebui finalizată reabilitarea malurilor Begăi din municipiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ