Afacere pentru aer curat. La Timișoara s-au plantat peste 100.000 de sălcii energetice

| 20 dec, 2013

Peste o sută de mii de sălcii energetice au fost plantate la marginea oraşului Timişoara. Edilii spun că planta, care creşte câţiva centimentri pe zi, produce tone de lemn şi reduce poluarea.

Plantarea celor peste 100.000 de butaşi a costat aproape 70.000 de lei, iar investiţia va fi amortizată în trei ani. Când vor creşte, sălciile vor genera profit din vânzarea lemnului şi vor reduce emisiile de dioxid de carbon cu cel puţin 20%, până în 2020.

Salcia energetică se regenerează timp de 25 de ani şi poate fi utilizată ca biocombustibil pentru că are o mare putere calorică. Se foloseşte şi în industria lemnului şi a hârtiei, în cea farmaceutică şi în horticultură, pentru constituirea unor perdele de protecție.

Pe lângă oxigenul produs, salciile vor mai fi folosite şi pentru alimentarea viitorului incinerator de deşeuri de la Timişoara.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ