Răzvan Băncescu, ASPA: Pe străzile Capitalei mai sunt aproximativ 3.000 de câini

| 12 feb, 09:49

Pe strazile Capitalei mai sunt circa 3.000 de caini, din 65.000 cat estima primaria Capitalei in 2013 ca ar fi pe strazile orasului, a declarat Razvan Bancescu, seful de proiect al Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor din Primaria Capitalei.

Razvan Bancescu, seful de proiect al Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor din Primaria Capitalei spune ca din septembrie 2013, cand a inceput programul de gestionare a maidanezilor, si pana in prezent au fost eutanasiati circa 30.000 de maidanezi, iar circa 24.000 au fost adoptati fie de persoane fizice, fie de ONG-uri, ASPA cheltuind pentru realizarea acestui proiect circa 3,4 milioane de euro. Bancescu spune ca sunt ONG-uri care detin in Bucuresti si in imediata vecinatate a orasului circa 24 de adaposturi ilegale care gazduiesc peste 15.000 de caini, conform Hotnews.

Citeşte şi: Șocant! Șeful ASPA: Maidanezii din România sunt duşi în străinătate pentru ZOOFILIE

"In conferinta de pe 15 ianuarie am declarat ca 90% dintre cainii maidanezi din Romania luati de la ASPA si dusi in strainatate, ajung in locatii incerte. Exagerarea este permisa inclusiv in jurnalism. Nu are de ce sa fie exclusa in privinta noastra, atat timp cat suntem comunicatori. Avem probe directe privind anumite utilizari ale acelor caini si probe indirecte. Daca mergem strict pe procedura, toti cainii care ies in spatiul comunitar trebuie inregistrati in Sistemul European de Urmarire a Miscarii Animalelor. Pentru acest sistem exista la Bucuresti, de unde pleaca cainii, un numar de conturi care inregistreaza aceste plecari, iar la destinatie, ei trebuie sa fie scosi din sistem. Sunt anumiti operatori autorizati in fiecare tara si pe fiecare tip de transport (terestru, aerian, naval). Daca comparam datele cu cainii incarcati si descarcati din sistem in diferite tari, o sa vedeti diferente foarte mari, dispar niste caini. Pe alte tipuri de animale, controlul este foarte strict, daca s-au incarcat in sistem 100 de bovine, atatea trebuie sa iasa. In paralel cu acest sistem, sunt acesti traficanti, multi care trec granita cu caini fara acte sau fara sa fie inregistrati in sistem - avem dovezi si aici", precizează Răzvan Băncescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ