Reacţia lui RADU MAZĂRE după ce elevii din Constanţa l-au reclamat la DNA

| 04 feb, 18:21

Radu Mazăre, primarul oraşului Constanţa, a organizat o conferinţă de presă în care  a vorbit despre plângerea depusă pe numele lui de reprezentanţii Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

Reclamat la DNA pentru subvenționarea abonamentelor la transport pentru elevi, primarul Constanței spune că a respectat legea. Radu Mazăre a explicat că elevii primesc abonamente reduse cu 50 la sută în baza legii educației care din 2012 a fost modificată și prevede că subvenționarea se face din bugetul local și bugetul de stat. Reacția vine după ce Asociația Elevilor din Constanța a depus, astăzi, la DNA o plângere penală pe numele primarului.

"Până în 2012 bugetul de stat trebuia să acorde integral finanțarea pentru subvenționarea transportului elevilor. Din 2013 legea s-a modificat și spune așa Finanțarea se asigură din bugetul local și din bugetul de stat. Consiliul Local a apreciat că poate asigura din bugetul local subvenție pentru elevii al căror venit este de până în 18 milioane de lei. Restul, dacă veneau bani de la stat, asigurau și pentru ceilalți conform legii", a declarat Radu Mazăre, primarul municipiului Constanța.

Mazăre a explicat că, în condițiile actuale în care se acordă subvenția, sunt 700 de elevi care au venit să-și ridice abonamentele pe transportul public. Primarul a mai spus că Asociația Elevilor nu este recunoscută de Ministerul Educației, ci doar Consiliului Județean al Elevilor. Ieri, Radu Mazăre s-a întâlnit cu reprezentanții Consiliului de la care așteaptă un răspuns în privința modului în care va arăta subvenția de anul acesta.

Radu Mazăre spune că există două posibilități. Una ar fi ca toate abonamentele elevilor să fie subvenționate la fel, cu 50 la sută. Alta presupune ca subvențiile să se acorde ca în prezent, adică 50 la sută reducere pentru cei care provin din familii care câștigă până la 1.800 de lei pe membru. La aceștia, spune Mazăre, s-ar adăuga aproape 7.800 de elevi care provin din familii în care părinții câștigă salariul minim pe economie și care ar putea beneficia de abonamente gratuite.

Citeşte şi: MAZĂRE, pe urmele lui NICUȘOR CONSTANTINESCU: Cere DNA să plece în SUA

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ