Reacţii în lumea artistică după moartea compozitorului Marcel Dragomir: Este o pierdere uriașă

| 09 mar, 17:05

Artişti consacraţi și-au exprimat luni regretul pentru moartea compozitorului Marcel Dragomir. Artistul, cunoscut pentru şlagăre ca "Un albastru infinit" şi "Să mori de dragoste rănită", s-a stins din viaţă la vârsta de 70 de ani.

"Îmi pare foarte rău și la fel de rău îmi pare că lumea își aduce aminte de noi cu ocazia decesului. Marcel merita mult mai multe vorbe spuse când era viu. Îmi pare foarte rău că s-a dus. S-a dus unul dintre marii făcători de șlagăre din istoria muzicii ușoare românești. Dumnezeu să-l odihnească!", a declarat, luni, Horia Moculescu.

"Este o pierdere uriașă. Sigur, cuvintele sunt palide față de pierderea uriașă care nu se poate descrie în cuvinte. Am avut colaborări foarte frumoase. Mi-a oferit o piesă superbă, se intitula "Ce frumos zâmbește marea", și mă tulbură și acum absența lui, dar de câte ori ascult piesa aceasta știu că amintirea lui va continua, va rămâne și în sufletul ascultătorilor", a afirmat Margareta Pâslaru. Artista a spus că vorbea de multe ori cu Marcel Dragomir la telefon și că o să-i lipsească aceste conversații.

"Regret imens, nespus. Îmi pare rău că a plecat dintre noi un băiat extrem de talentat, un compozitor nemaipomenit, un compozitor cu foarte multă melodie și un un compozitor care poate, mă gândesc eu, la cât a muncit în viața lui, merita să mai trăiască. Dar din păcate nu decidem noi cât, cum și în ce fel. Cuvintele sunt foarte de prisos. Poți doar să-i evoci amintirea a ceea ce a făcut și a lăsat în urma lui", a declarat Mihai Constantinescu.

Artistul și-a amintit de perioada studenției când cânta în aceeași trupă cu Marcel Dragomir.

"Noi am fost colegi, noi am cântat din tinerețe, de pe vremea studenției, el cânta cu saxofonul în trupa în care eram și eu și la un moment dat ei au terminat conservatorul, eu mi-am terminat și eu facultatea mea și am încercat să devenim compozitori. Am încercat și unii am reușit. Marcel a scris foarte multă muzică frumoasă, muzică melodică, muzică care a rămas, a scris pentru foarte mulți colegi, pentru foarte multe colege, foarte mult a scris și pentru Angela Similea, piese care vor fi de referință", a mai spus Constantinescu.

Citeşte şi: DOLIU în lumea artistică! Un cunoscut compozitor a murit

Tag-uri: marcel dragomir
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ