Realizatorul Rareș Bogdan, Realitatea TV, concedii de lux alături de Călin Mitică

| 23 apr, 2013

Călin Mitică, afaceristul care a încasat sute de milioane de lei de la CFR, are toate motivele să se îngrijească de imaginea sa. Așa a ajuns să obțină influență asupra postului Realitatea TV și să-și trateze cu atenție jurnaliștii protejați. Obiectiv.info publică fotografii din concedii de lux pe care Mitică le-a petrecut alături de realizatorul Realitatea TV Rareș Bogdan.

Sutele de milioane de lei pe care Remarul 16 Februarie le-a obținut de la CFR Călători, despre care Obiectiv.info a relatat luni, nu pică din cer. Pentru a avea acces la asemenea contracte, trebuie să ai o istorie o istorie comună și legături puternice la resursele statului.

Călin Mitică, proprietarul firmei acționare la Remarul 16 Februarie, le are pe amândouă: aproape întreaga sa carieră de business se leagă de transportul feroviar, iar conexiunile la resursele CFR-ului sunt mai cimentate decât traversele de cale ferată. În 2008, o altă firmă deținută de Mitică, CFR SIRV, obținea un contract de de 350 mil. euro de la CFR pentru repararea a 300 de vagoane. Cealaltă firmă, Remarul 16 Februarie, câștiga 190 mil. lei pentru vânzarea către CFR Călători a 40 de rame electrice. Și exemplele ar putea continua.

Cu astfel de afaceri, nu e de mirare că Mitică a devenit preocupat de imaginea sa și mai ales de protejarea ei. Deși a infirmat într-o anchetă publicată de Kamikaze, jurnaliștii au demostrat totuși legăturile lui cu stațiile Realitatea TV din Ardeal. Negocierea pentru intrarea în parteneriat cu Realitatea s-a făcut prin intermediul unei alte firme, Presa Zece SRL. Schema a fost descrisă de jurnalistul clujean Rareș Bogdan, asociat cu Mitică în Clever Media, editorul ziarului Ziua de Cluj: „Clever Media nu a preluat nimic. Deci dacă intrăm într-un parteneriat cu Realitatea, intrăm cu Presa Zece SRL, care este vehiculul cu care am intrat și în acționariatul de la NCN (televiziune din Cluj – n.r.), unde deținem 38%. Deocamdată suntem la stadiul de discuții. Presa Zece SRL este coeditor la Ziua de Cluj”, declara Rareș Bogdan în septembrie 2010. Acum, Rareș Bogdan este realizator tv la Realitatea TV în București.

Mai departe: Presa Zece SRL este deținută de un anume Marius Baica și Ramona Valerica Diță. Marius Baica deține și Nova Cominvest, societate care a cumpărat 6,5% din acțiunile Remarul 16 Februarie de la Transferoviar, societăți controlate de Călin Mitică.

Încrengătura de relații este destul de complicată, dar și un indiciu: nu intri și dezvolți afaceri atât de complexe cu necunoscuți. Relațiile despre care vorbim aici s-au strâns atât de tare, încât partenerii de afaceri au ajuns să-și petreacă împreună cu concedii luxoase în Turcia sau pe coasta Sardiniei (vezi fotografiile în care Rareș Bogdan se relaxează alături de Călin Mitică).

Un alt jurnalist clujean care nu a putut să se țină departe de bani, putere, influență, București și Realitatea TV este Silviu Mănăstire. A fost jurnalist, administrator, director de agenție de știri. A ajuns consilier la Ministerul Economiei, în subordinea Andreei Paul Vass și, vârf de carieră, purtător de cuvânt al ministrului Economiei din Guvernul Ungureanu, Lucian Bode.

Din această poziție a fost propus chiar pentru un loc în Consiliul de Administrație al Transelectrica, însă presiunile presiunile mass-media au stopat numirea. Acum, Silviu Mănăstire a rămas doar cu afișe prin oraș în care își promovează emisiunea de la Realitatea TV, Dosar de politican. Emisiune în care răscolește trecutul oamenilor politici și întreabă pe ton inchizitor de unde au făcut averi și cine i-a ajutat să ajungă unde au ajuns. Întrebări pe care și le-ar putea foarte bine adresa și lui însuși.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ