Recensământ: Peste 700.000 de români sunt plecaţi în străinătate

| 04 iul, 2013

Un număr de 727.500 de persoane care au fost recenzate la Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor (RPL) 2011 sunt plecate în străinătate pe o perioadă mai mare de un an, potrivit datelor prezentate joi, într-o conferinţă de presă, de preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), Tudorel Andrei.

Preşedintele INS a spus că numărul acestor persoane reprezintă circa 30% din cifra reală a persoanelor plecate în străinătate, cea care corespunde datelor Eurostat, conform, cărora 2,2 milioane de români locuiesc în străinătate.

Tudorel Andrei a arătat că raportul dintre persoanele de sex feminin şi de sex masculin în rândul persoanelor plecate în străinătate este echilibrat pentru cei sub 20 de ani, între 20 şi 45 de ani predomină bărbaţii, iar după 50 de ani femeile deţin marea majoritate.

Cele mai multe persoane plecate din România sunt din Bucureşti şi judeţele Bacău, Galaţi, Neamţ, Suceava, Bucureşti, Iaşi, iar ţările de destinaţie sunt în special Italia, Spania, Germania, Franţa, Marea Britanie, Ungaria, Grecia.

Populaţia stabilă a României era de 20.121.641 persoane, la 20 octombrie 2011, din care 10.333.064 femei (51,4%), arată rezultatele definitive ale Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor - 2011, publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică.

Potrivit INS, faţă de situaţia existentă la recensământul anterior, populaţia stabilă a scăzut cu 1.559.300 persoane, din care 779.200 femei, în principal din cauza migraţiei externe.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ