Recuperarea prejudiciului în dosarele lui Fenechiu, luptă fără sorţi de izbândă. Noua LOVITURĂ a fostului ministru

| 28 aug, 09:50

Fostul ministru Relu Fenechiu se luptă din răsputeri să nu achite niciun leu din prejudiciile stabilite de judecători. După mai mulţi ani de procese, un executor judecătoresc „a reuşit imposibilul”: luna viitoare, el va scoate la licitaţie, pentru 956.300 lei, o vilă a lui Fenechiu în vederea recuperării prejudiciului din Dosarul „Transformatorul”.

Pe de altă parte, fostul lider al PNL Iaşi a pornit o cruciadă în justiţie, contestând atât această licitaţie, cât şi faptul că ANAF i-a pus sechestru pe acţiunile de la cea mai importantă societate din grupul său de firme, scrie Reporter IS.

 

 

 

Pe 21 august la sediul biroului executorului judecătoresc urma să aibă loc vânzarea la licitaţie a unei proprietăţi de 1.101 metri pătraţi de pe Aleea Teilor, aparţinând exclusiv lui Fenechiu. Pe teren există o casă de 160,95 de metri pătraţi (parter şi mansardă) plus un garaj si un foişor, iar alţi 870 de metri pătraţi erau teren arabil. Proprietatea fusese evaluată la 956.300 de lei, acesta fiind şi preţul de pornire al licitaţiei. Însă, procedura a fost amânată pentru 4 septembrie.

 

Fostul lider liberal nu a stat cu mâinile în sân şi s-a adresat instanţei, contestând executarea silită şi solicitând desfiinţarea publicaţiei de vânzare. Acesta a motivat că vila şi terenul din Aleea Teilor nr. 1 sunt disputate într-un proces de partaj pe care îl are la Judecătoria Iaşi, cu soţia sa, Mariana. Mai mult, acesta susţine că executarea silită a imobilului este nulă pentru că executorul nu i-ar fi comunicat actele la Penitenciarul Vaslui, unde a fost încarcerat, ci la adresa din buletin.

 

 

„Apreciez că actul de executare publicaţie de vânzare nu a fost comunicat cu respectarea exigenţelor legale privind locul comunicării acestora. Mai mult, niciun alt act de urmărire silită imobiliară nu mi-a fost comunicat la locul de deţinere, astfel că avem toate motivele să credem că executarea silită imobiliară împotriva bunului indicat în publicaţia de vânzare s-a făcut în mod ascuns faţă de subsemnatul”, a arătat Fenechiu, în acţiunea depusă la Judecătoria Iaşi.

 

Pe lângă prejudiciul din Dosarul „Transformatorul”, Statul trebuie să recupereze alţi 4 milioane lei în Dosarul „Siveco”, de această procedură ocupându-se Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). În cele două dosare în care a fost condamnat fostul lider liberal, anchetatorii au indisponibilizat aceleaşi bunuri: un BMW X6 - valoare de achiziţie de 223.352 de lei (aproximativ 49.000 de euro), jumătate dintr-un teren de 1.567 de metri pătraţi, jumătate dintr-o vilă de 343 de metri pătraţi, a cărei valoare declarată a investiţiei este 816.755 de lei, fără TVA, vila şi terenul de mai sus, precum şi un teren de 2.000 de metri pătraţi situat în Fundac Socola, unde se află spaţii de recreere, valoarea menţionată fiind de 75.000 de euro, mai scriu jurnaliştii de la Reporter IS.

 

Fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat, în ianuarie 2014, la 5 ani de închisoare în Dosarul „Transformatorul” şi la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare, în 2016, în cazul „Siveco”. Cele două condamnări au fost contopite, rezultând o pedeapsă de 5 ani şi 6 luni de închisoare. Relu Fenechiu a fost eliberat condiţionat, pe 7 august 2017, în urma unei decizii a Tribunalului Vaslui, după ce a executat trei ani şi jumătate din pedeapsă.

Tag-uri: Relu Fenechiu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ