Refacerea USL poate prinde contur după alegerile europarlamentare

| 19 mar, 2014

Crin Antonescu, ale cărui acțiuni se bazează doar pe interesul personal, a promis un scor de 25% la alegerile europarlamentare, dar în cazul în care PNL nu va atinge acel scor este foarte probabil să asistăm la refacerea USL.

Au trecut deja câteva săptămâni de când Crin Antonescu a luat decizia să rupă USL și de atunci a simțit pe propria piele dezamăgirea oamenilor care au votat această formațiune în 2012 pentru a duce la bun sfârșit programul asumat, atitudine care de altfel a fost vizibilă și în sondajele de opinie ce au urmat destrămării alianței. Liberalul, ale cărui acțiuni se bazează doar pe interesul personal, a promis un scor de 25% la alegerile europarlamentare, dar în cazul în care PNL nu va atinge acel scor este foarte probabil să asistăm la refacerea USL.

Diferența dintre PNL și PSD, mai cu seamă dintre Crin Antonescu și Victor Ponta, în privința proiectului comun USL a fost vizilibă atât în perioada de dinaintea ruperii, cât și acum, după ce liberalii au ieșit de la guvernare și au părăsit alianța. Dacă premierul și reprezentanții social democrați încă mai doresc refacerea USL, liberalii, mânați de Antonescu, s-au sucit la 180 de grade și văd acum în PSD un dușman, renunțând cu totul la lupta împotriva regimului Băsescu.

Comportamentul despre care vorbim are la bază promisiunile liderului liberal de a livra PNL atât șefia statului, cât și pe cea a guvernului. Totuși, având în vedere că alegerile europarlamentare vor oferi o privire de ansamblu clară și reală asupra poziționării fiecărei formațiuni pe scena politică și mai ales faptul că șansele ca PNL să obțină 25% sunt pe zi ce trece tot mai mici, la sfârșitului lui mai Antonescu va trebui să răspundă în fața partidului pe care îl conduce. În definitiv, liberalii nu trebuie să sufere din cauza faptului că au fost forțați să accepte decizia președintelui liberal de a renunța la toate proiectele comune începute în parteneriat cu PSD, nu este corect ca Antonescu să-i facă pe aceștia să suporte concecințele alegerii sale greșite.

După alegerile europarlamentare, liberalii vor trebui să tragă linie și să hotărască ce este mai bine de făcut pentru toți membrii PNL, nu doar pentru președintele partidului, a cărui agendă personală nu corespunde cu interesele lor. Pe partea cealaltă, premierul Victor Ponta a anticipat o astfel de discuție în cadrul PNL, motiv pentu care a declarat că refacerea USL se poate înfăptui cu sau fară Antonescu în fruntea partidului, decizia aparținând exclusiv liberalilor.

În aceste condiții, plecând de la lucrurile știute deja – PSD și Victor Ponta își doresc reîntregirea USL, mulți membri PNL au nu au fost de acord cu ieșirea de la guvernare, după alegerile din mai PNL se va vedea pus în situația de a face o decizie care poate afecta parcursul politic al partidului pe termen lung – este foarte probabil ca refacerea USL să prindă contur după alegerile europarlamentare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ