Antonescu se simte ameninţat de Iohannis

| 19 mar, 2014

Pus în fața sondajelor de opinie în care se duce vertiginos la vale atât la capitolul încredere, cât și la capitolul intenție de vot, Crin Antonescu pare decis să se amăgească singur.

Rugat într-o emisiune la difuzată de TVR 1 să comenteze perspectiva unei rocade cu Klaus Iohannis în perspectiva prezidențialelor, liderul PNL a respins categoric un asemenea scenariu, afirmând că primarul Sibiului ar fi cotat cu un procent mai mult decât neglijabil în ceea ce privește intenția de vot. Mai exact, conform lui Crin Antonescu, doar 2% dintre români ar avea intenția de a-l vota pe Klaus Iohannis, în timp ce, în ceea ce privește propria persoană, am discuta despre un procent de nici mai mult nici mai puțin de 25%.

De la bun început, trebuie spus că procentele invocate de Crin Antonescu sunt cel puțin discutabile, dacă nu chiar pură ficțiune. De altminteri, liderul PNL nu a precizat niciun moment care ar fi casa de sondaje care ar fi realizat respectivele evaluări ale intenției de vot.

În schimb, în ultima perioadă, au apărut pe piață mai multe sondaje asumate de institute serioase de cercetare a opiniei publice, în care Crin Antonescu nu doar că nu stă bine, dar chiar pierde teren în fața lui Klaus Iohannis. Ultimul exemplu în acest sens este cel oferit de Inscop Research care evaluează inclusiv șansele pe care primarul Sibiului, respectiv Crin Antonescu le-ar avea într-un tur secund al alegerilor prezidențiale, în fața lui Victor Ponta.

Or, conform Inscop, actualul prim ministru l-ar învinge detașat pe Crin Antonescu într-un eventual tur al II-lea, cu 57,5% la 42,5%. În schimb, într-o finală a alegerilor prezidențiale între Victor Ponta și Klaus Iohannis, ecartul dintre cei doi competitori ar fi mult mai mic, premierul învingându-l pe actualul primar al Sibiului cu numai 51,1% la 48,9%.

De altminteri, aceste date sunt în linie inclusiv cu capitalul de încredere de care beneficiază cei trei. În timp ce în Victor Ponta și Klaus Iohannis au încredere multă și foarte multă peste 35 de procente dintre români, Crin Antonescu suferă o severă pierdere de credibilitate. Astfel, doar 26% dintre respondenții cercetării realizate de Inscop au încredere multă și foarte multă în liderul PNL în luna martie, spre deosebire de luna ianuarie, când Antonescu beneficia de un procent de încredere de 29,7%.

Prin prisma acestor date, devine evident chiar și pentru un nespecialist că un Klaus Iohannis candidat la prezidențiale ar avea mult mai multe șanse reale în bătălia pentru Cotroceni decât șeful său de partid. În mod evident însă, această concluzie nu îi convine deloc lui Crin Antonescu, care riscă să piardă astfel și ultimul atu pe care îl mai avea în fața nemulțumiților din PNL.

Așa încât, liderul liberal încearcă să minimalizeze datele oferite de sondaje cu invenții, și să creeze impresia că rămâne în continuare cea mai bună opțiune a PNL pentru prezidențiale. Realitatea însă nu poate fi ascunsă și, fără îndoială, dacă trendul pus în evidență de sondajele actuale va continua, liberalii vor trebui să își pună serios întrebarea dacă mai merită să meargă pe cartea necâștigătoare a lui Crin Antonescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 mar, 2014
Horia Nabot
O glumă imundă, o „făcătură” bolundă !
Aveți mintea strună, dar nu-i toată bună ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ