Mircea Diaconu sancţionează trădarea lui Antonescu

| 19 mar, 2014

Diaconu a fost printre puţinii liberali de seamă care a declarat public că, deşi va respecta decizia partidului, el personal nu este de acord cu ruperea USL. În realitate, am asistat la o altă lovitură indirectă aplicată de liderul liberal, poreclit Chucky pentru stilul în care îşi execută adversarii interni. Cu un astfel de lider nici nu mă miră că o persoană verticală cum este Mircea Diaconu a ales demisia.

Membrii de vârf ai PNL trăiesc zile interesante după desprinderea partidului de USL, eveniment esenţialmente forţat de calculul greşit al lui Crin Antonescu în legătură cu şansele domniei sale pentru Cotroceni. De atunci, liderul liberal a depus eforturi susţinute atât pentru a se distanţa de foştii parteneri de alianţă cât şi pentru a demonstra solidaritatea partidului în ceea ce priveşte o decizie politică controversată.

Astfel, ideile critice de la vârful partidului sunt în prezent repede înnăbuşite, iar susţinătorii acestora sunt fie invitaţi să îşi dea demisia, fie sunt direct excluşi din partid fără prea mare jenă. Un astfel de comportament este perfect normal pentru un lider politic care şi-a cimentat în ultimii ani puterea internă prin eliminarea sistematică a oponenţilor săi nu doar din funcţiile de conducere, dar şi din partid.

Un alt episod din acest serial a avut loc miercuri, când senatorul Mircea Diaconu a declarat că îşi dă demisia din PNL şi că va candida ca independent pentru un fotoliu de europarlamentar, după ce cu o zi înainte partidul anuţase scoaterea sa de pe listă pentru PE.

Senatorul a fost achitat recent, de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care este acuzat de conflict de interese. ANI a precizat, ulterior, că decizia instanţei "nu influenţează în niciun fel interdicţia de a ocupa o funcţie sau o demnitate publică, respectiv cea de membru al Parlamentului European".

Verdictul Curţii de Apel trebuia să reprezinte finalul mai multor ani în care fostul liberal a fost permanent hărţuit de o agenţie aflată în serviciul preşedintelui Băsescu. Mircea Diaconu s-a implicat în activitatea politică tocmai datorită concepţiilor sale legate de modul distrugător în care regimul patronat de actualul şef al statului conduce România. La mai bine de trei ani de la acel moment, Traian Băsescu s-a răzbunat în sfârşit pe un mare actor care, prin participarea sa, a girat proiectul USL.

În schimb, atitudinea lui Crin Antonescu în raport cu problemele actorului a fost cât se poate de detaşată, probabil în acord cu noua linie a partidului legată de „independenţa” justiţiei, care în ultima vreme pare că îi ţinteşte doar pe adversarii lui Antonescu din PNL.

Probabil că un verdict împotriva lui Mircea Diaconu ar fi fost primit cu mai multă bucurie de Crin Antonescu, deoarece ar fi reprezentat un motiv cât de cât plauzibil pentru a-l epura pe artist din partid.

Desigur că se vor vărsa câteva lacrimi de crocodil, Cristina Pocora dând deja tonul prin declaraţii de genul „ne pare rău că a plecat, îl aşteptăm să revină”, dar liderii PNL loiali lui Antonescu îşi freacă mâinile de bucurie că au scăpat de un alt deviaţionist.

În fond, Diaconu a fost printre puţinii liberali de seamă care a declarat public că, deşi va respecta decizia partidului, el personal nu este de acord cu ruperea USL. În realitate, am asistat la o altă lovitură indirectă aplicată de liderul liberal, poreclit Chucky pentru stilul în care îşi execută adversarii interni. Cu un astfel de lider nici nu mă miră că o persoană verticală cum este Mircea Diaconu a ales demisia dintr-un partid care nu îl mai merita de mult.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 mar, 2014
ciutacu &ciuvica.....
Teroarea antenelor lui voiculescu si ghita
Romania TV la concurenta de slugarnicie si devotament pentru ponta si USD cu Antena 3. Una mai libidinoasa ca alta!!!
19 mar, 2014
pui de naparca
Propaganda USL-ISTA
Andrei Pop..esti la fel de penibil prin ceea ce vrei sa cominici, si comunici si prost si deformat de prost...la fel ca alt pop ala de la PSD..care l-a spalat pe ponta de plagiat!
Pacat de tineretea ta !!! Te-ai lasat altoit de naparcile care-au ruinat tara si-i prosteste pe oameni cu presa si tv de cea mai joasa speta, mincinoasa si manipulatoare in favoarea inculpatilor penali.
19 mar, 2014
Poppp..puup
Propaganda lu ponta
Andrei Pop..esti la fel de penibil prin ceea ce vrei sa cominici, si comunici si prost si deformat de prost...la fel ca alt pop ala de la PSD..care l-a spalat pe ponta de plagiat!
Pacat de tineretea ta !!! Te-ai lasat altoit de naparcile care-au ruinat tara si-i prosteste pe oameni cu presa si tv de cea mai joasa speta, mincinoasa si manipulatoare in favoarea inculpatilor penali.
19 mar, 2014
Shark
formatoru' de opinie
ti-ai inceput urat sau gresit cariera de formator de opinie ... acest domn actor nu mai poate dupa ciolan ...
19 mar, 2014
KuK
Ai umor
Ma gandesc ce fel de om poti fi, tu autorul, daca-l consideri pe "prostul filmelor romanesti" o persoana verticala.
Poate numai daca se atarna cu un curmei de sfoara de prima craca rezistenta.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ