Din ciclul Ce bărbat eram odată. Crin vorbeşte ziua ce visează noaptea

| 19 mar, 2014

Crin Antonescu şi-a luat inima în dinţi şi a spus cu voce tare ceea ce transmitea încă de anul trecut, chiar dacă nu direct, ci printre rânduri şi la nivel subliminal - adversarul nostru politic este Victor Ponta, nu Traian Băsescu.

După câteva săptămâni de la ruperea USL, şeful PNL şi-a cristalizat strategia cu care va aborda alegerile europarlamentare şi prezidenţiale. Crin şi-a luat inima în dinţi şi a spus cu voce tare ceea ce transmitea încă de anul trecut, chiar dacă nu direct, ci printre rânduri şi la nivel subliminal - adversarul nostru politic este Victor Ponta, nu Traian Băsescu.

Antonescu a făcut turul televiziunilor de casă luni şi marţi în încercarea de a propovădui “noua” viziune şi de a găsi câţiva prozeliţi, o tentativă ratată din simplul motiv că românii aşteaptă ceva mai mult decât simple trăncăneli din gura unui prezidenţiabil cu greutate, devenit uşor insipid după destrămarea USL-ului. Crin s-a poziţionat cum nu se putea mai prost în raport cu electoratul uselist, majoritar anti-basist, dar şi faţă de simpatizanţii fostei guvernări, care nu l-au recunoscut ca lider al opoziţiei, cum se amăgise iniţial.

La toate aceste probleme se adaugă şi certurile intestine liberale. Ambiţiile puerile şi lipsa unui proiect viabil pe termen scurt şi mediu au provocat un val de nemulţumiri din partea liderilor din teritoriu la adresa conducerii. Prima victimă este Marian Petrache, un susţinător fervent al preşedintelui Antonescu, coordonatorul campaniei electorale pentru europarlamentare, care şi-a pus demisia pe masă după mai multe clinciuri cu şefii locali. Deşi conflictul pentru moment pare să se fi aplanat, această mică revoltă reprezintă un avertisment dur pentru Crin, al cărui scaun atârnă de rezultatele scrutinului din 25 mai.

Chiar şi aşa domnul “Adormescu”, cum inspirat l-a botezat unul din cititorii Obiectiv.info, vorbeşte ziua ce visează noaptea. Şeful penelist a fixat ca ţintă electorală 25% din voturile românilor, în condiţiile în care niciunul din sondaje nu creditează PNL cu mai mult de 17 procente, iar direcţia este una puternic descrescătoare. Paradoxal Crin subliniază că alegerile europarlamentare şi mandatele obţinute pentru Bruxelles sunt capitale pentru lupta prezidenţială, dar nu conştientizează postura în care se află, discursul său fiind mai degrabă al fostului şef de la Senat şi copreşedinte al USL şi nu al liderului opoziţiei înfipt bine cu picioare pe pământ, racordat la realităţile cotidiene.

În schimb, obsesia pentru preşedinţie pare să se fi cronicizat, Crin şi-a păstrat toată energia pentru cursa prezidenţială unde vrea să atingă vârful de formă. Inspirat de la noul şi vechiul camarad politic Traian Băsescu, Antonescu susţine că Victor Ponta va fi un sparring-partner în manșa a două pentru Cotroceni. Dacă tot e să comentăm în termeni de box, la ultima confruntare directă dintre cei doi din Parlamant şeful PNL a ieşit destul de şifonat, aruncând prosopul, adică demisia de la Senat, lucru întărit şi de recentele cercetări sociologice. Crin se află în cădere liberă după ruperea USL, contabilizând abia 17% din încrederea persoanelor cu drept de vot, cu 20% mai puţin decât primul ministru.

Şi ce dacă?! Nu-i bai… Se încurajează singur Antonescu, urmând refrenului Ce bărbat eram odată, rememorând performanţele de acum cinci ani: “PNL de azi e mai puternic decât cel din 2009. Şi eu sunt mai puternic.” Rămâne de văzut ce părere au alegătorii, dezgustați la maxim de circul politic interminabil și de discursurile bombastice, lipsite de conținut.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 mar, 2014
SAG
Eu cunosc bine opiniile din teritoriu. Nici nu-si da seama Crin Antonescu de MAREA PROSTIE de a pleca din USL. El se bazeaza pe spusele unor lideri de la varf ca sunt alaturi de el. Realitatea este alta: in teritoriu, la baza(comune, orase), sunt NEMULTUMIRI EXTRAORDINAR DE MARI fata de iesirea din USL.
Primarii PNL sunt hotarati sa nu sprijine europarlamentarele, iar votantii USL din 2012 nu vor mai aplica stampila pe PNL. Astfel ca e posibil ca PNL sa nu ia mai mult de 12-13 %.
20 mar, 2014
dragnea
foarte bine..
ii asteptam sa vina spasiti in noul USL
fara Antonescu,doar cu Stroe,Chitoiu,Mere rosii,SRsecuritate....si alti liberali de frunte...
19 mar, 2014
Horia Nabot
Decât un mincinos patent, mai bine un realist prezident
Degeaba câinele Ghiță vă tot ațâță să lătrați până cădeți lați ... că-i drumul cam lung până departe și doar de eșecuri aveți parte.
Nici măcar n-aveți un candidat, la prezidențiale rodat - afară de veșnicul „chiriaș” la stat - un vașnic „prostănac” îngânfat și cu siguranță perdant ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ