Refoloseşte cafeaua şi ceaiul de dimineaţă. Idei ingenioase pentru casă

| 25 oct, 2013

In fiecare dimineata ramai cu pliculete de ceai si zat de cafea pe care trebuie sa le arunci la gunoi. În loc să le arunci le poţi găsi rapid noi intrebuintari prin casa:

1.Cel mai bun sapun pentru mirosuri tari 

Dupa ce ai tocat ustuori, ceapa sau ai curatat peste, mainile tale raman impregnate cu mirosul lor. Freaca-ti mainile cu un pliculet de ceai verde folosit sau cu zatul de cafea inainte sa te speli pe maini cu sapun. Vei scapa si de mirosurile puternice, si vei avea o piele mai fina.

2. Cel mai bun luciu pentru mobila si parchet 

Pentru ca are un continut ridicat de tanini, ceaiul este perfect pentru a da stralucire mobilei. Unde mai pui ca nu are mirosul chimic al produselor clasice pentru curatenie. Pentru podele perfecte poti sa fierbi 5-10 pliculete de ceai deja folosite intr-un litru de apa si sa adaugi acest amestec in apa pentru mop. Citeste cu atentie eticheta de pe pachetul de ceai. Aceasta metoda se aplica numai in cazul ceaiurilor cu tanini.

3.Cel mai bun insecticid 

Poti sa scapi rapid si fara produse chimice de furnici, melci si alti daunatori din gradina. Presara cafea macinata in zonele cu probleme. La fel de usor vei putea tine la distanta pisica de ghivecele cu flori. Presara zat de cafea la baza plantelor si vei vedea ca animalul de companie va evita sa le mai distruga cu labutele.

4. Cel mai bun ingrasamant pentru plante 

Atat cafeaua, cat si ceaiul contin o multime de nutrienti de care plantele tale pot profita din plin. Pentru ca are un continut acid ridicat, cafeaua este un ferilizator perfect pentru rosii, morcovi, trandafiri, rododendroni sau azalee. Ceaiul este mai putin acid, in combinatie cu apa, asa ca il poti folosi pentru florile in ghivece. Il poti adauga direct in apa cu care uzi florile.

5. Cel mai bun produs de curatare pentru oale si tigai

Scapa de grasimea intarita si arsurile de pe oale si tigai. Cafeaua functioneaza ca un abraziv usor, asa ca nu va mai fi nevoie sa freci cu putere. Si mai usor este sa lasi oalele ce par compromise la inmuiat, peste noapte, intr-o solutie de apa cu ceai. Tanini vor fi degresa rapid vesela.

6. Cel mai bun odorizant pentru frigider

In locul produselor scumpe, poti folosi un saculet cu boabe de cafea sau cafea macinata pe care sa il plasezi in frigider. Te va scapa de mirosuri neplacute peste noapte.

7. Cel mai bun luciu pentru pantofi 

Am mai auzit pana acum de coji de banana sau se coji de citrice folosite pentru a da luciu pantofilor. Acum te invatam sa folosesti pliculetele de ceai ramase in cana. Freaca pantofii cu un pliculet de ceai, cu miscari circulare, pe toata suprafata. Sunt indicate mai ales pe incaltamintea din piele de culoare inchisa.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ