Remus Vulpescu, denunţătorul în dosarul Hidroelectrica, este audiat la DNA

| 07 noi, 2013

Remus Vulpescu, directorul de cabinet al ministrului Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, s-a prezentat joi la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat în dosarul Hidroelectrica.

Fostul şef de la OPSPI, Remus Vulpescu, directorul de cabinet al ministrului Finantelor, Daniel Chiţoiu, este denunţătorul în cazul dosarului de mită în valoare de 1,4 milioane euro de la Hidroelectrica. La intrarea în sediul DNA, Remus Vulpescu a spus că nu doreşte să facă niciun comentariu despre dosarul Hidroelectrica, conform Agerpres.

Întrebat dacă a făcut o înţelegere cu procurorii DNA pentru a scăpa de un alt dosar aflat la DIICOT, în care a fost reclamat pentru subminarea economiei naţionale în legătură cu deschiderea procedurii insolvenţei Hidroelectrica, Remus Vulpescu a spus că nu doreşte să fie comenteze "aceste imagini din filme americane".

Tot la DNA se află şi ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

În acest dosar au fost arestaţi Ioan Mihăilă, membru în Consiliul de Supraveghere al SC Hidroelectrica SA şi Eugen Brădean, consilierul lui Constantin Niţă.

Potrivit DNA, în luna octombrie, Ioan Mihăilă i-a promis lui Remus Vulpescu, membru în Consiliul de Supraveghere al SC Hidroelectrica SA, suma de 1,4 milioane euro pentru ca acesta din urmă, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, să voteze favorabil încheierea de către Hidroelectrica a unui contract bilateral pe patru ani de vânzare a energiei electrice către firma 'Energon Power and Gas' din Cluj, pentru cantitatea de 7.012.800 MWh (1.157.112.000 lei - aproximativ 262.980.000 euro), acestea reprezentând condiţii defavorabile pentru societatea în cauză.

DNA susţine că promisiunea de dare de mită s-a făcut cu ajutorul lui Brădean, iar suma promisă urma a fi disimulată sub aparenţa unui contract de comision care ar fi fost încheiat de o firmă off-shore şi firma achizitoare a energiei electrice.

'Potrivit actului constitutiv al companiei Hidroelectrica, puterea de decizie este repartizată între Adunarea Generală a Acţionarilor, Consiliul de Supraveghere şi Directorat. Astfel, toate contractele de vânzare a energiei electrice peste cantitatea totală contractată de 500 Giga Watti Oră (Ghw) trebuie aprobate în Consiliul de Supraveghere, din care făcea parte Ioan Mihăilă. Asemenea contracte sunt supuse anterior avizării Directoratului din care făcea parte şi Eugen Brădean', susţin procurorii anticorupţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ