Rezultatele privind dublul standard la alimente: Din cele 29 de produse analizate au fost găsite diferenţe la nouă

| 26 iul, 16:55

Ministerul Agriculturii a prezentat miercuri rezultatele studiului privind dublul standard al alimentelor, fiind găsite diferenţe la nouă din cele 29 de produse analizate. Printre alimentele diferite de cele din occident se numără conservele de peşte, şunca, baconul şi parizerul. Iniţiativa specialiştilor români a venit după ce omologii lor cehi au descoperit că produsele comercializate sunt mai slabe calitativ şi nutriţional decât cele din Vest.

Diferenţele au fost depistate la valoarea calorică la alimente cum sunt conservele de peşte, parizerul, şunca şi baconul.   „Transmitem aceste rezultate către Comisia Europeană, solicitând Comisiei să accelereze procesul de reglementare în aşa fel încât să putem avea instrumente şi juridice şi utilitare pentru a putea analiza în orice ţară o situaţie privind dublul standard. În prezent nu este reglementat. Vom transmite aceste informaţii tuturor europarlamentarilor români în aşa fel încât în comisiile de specialitate să aibă instrumentarul tehnic prin procedurile pe care vi le-am prezentat”, a precizat Petre Daea, ministrul Agriculturii.

 

Analize pe 29 de probe

 

Specialişti de la Autoritatea Naţional Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au făcut analize pe 29 de probe, respectiv preparate din carne, conserve de peşte, ciocolată şi alte alimente, prelevate din lanţuri de magazine din Belgia, Olanda şi Germaria care se regăsesc şi în România, respectiv Lidl, Kaufland şi Delhaize (Mega Image). Experţii spun că, în urma analizelor vor vedea dacă produsele respective sunt susceptibile de dublu standard.    „Probabil că vor ieşi diferenţe”, spune şi medicul Corina Zugravu, specialist în alimentaţie publică. „Dar diferenţele se văd în preţ. Nu ai cum să ai un produs ieftin şi calitativ. De cealaltă parte, ancheta e încă în coadă de peşte pentru că nu ai nişte parametri clari prin care să analizezi şi să compari aceste lucruri. Sincer, nu sunt convinsă că la noi sunt produsele mai proaste pentru că şi noi suntem obligaţi să punem pe etichete valorile nutriţionale şi aşa mai departe”, a explicat medicul Corina Zugravu. 

Tag-uri: petre daea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ