Risc de inundaţii pe Autostrada Soarelui şi la centrala de la Cernavodă. Un dig se surpă

| 15 mai, 2014

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, in cadrul comandamentului pentru inundatii intrunit la Palatul Victoria, ca mai multe fragmente dintr-un dig de pe Dunare s-au desprins si ca Autostrada Soarelui risca sa fie inundata.

"Avem o situatie destul de serioasa, unde cer tuturor institutiilor si structuri o implicare rapida - digul de aparare a Baltii Ialomita. Incepand de marti, din dig s-au surpat aproape 8 metri, au ramas aproape 10 metri din dig.

Daca Dunarea va creste, asa cum spuneam si mai devreme, ca asteptam o viitura puternica si daca acest dig se rupe, exista riscul serios sa se inunde Austostrada A2, pe segmentul Fetesti-Cernavoda, conductele societatii Compet, doua linii de inalta tensiune care alimenteaza Centrala Nucleara Cernavoda, precum si calea ferata Bucuresti-Constanta", a spus Liviu Dragnea, in cadrul comandamentului de inundatii.

Pentru a evita aceasta situatie, vicepremierul a spus ca este nevoie de patru barje cu cate 1.000 - 1.500 de tone de piatra mare cu care sa se intervina rapid. Directorul General al Administratiei Apele Romane, Vasile Pintilie, a dat asigurari ca acestea vor fi comandate in timpul zilei de astazi.

Potrivit vicepremierului Gabriel Oprea, in ultimele 24 de ore s-a actionat in 147 de localitati afectate de inundatii, aflate in 16 judete din tara si in Bucuresti. "Cel mai dificile interventii au fost in judetele Olt si Buzau, unde au fost salvate 31 de persoane, alaturi de animale si bunuri din gospodarii. In Olt, au fost aproximativ 400 de apeluri la 112 pentru interventii ale pompierilor de la ISU.

O femeie in varsta de 100 de ani din Slatina a fost salvata de pompieri, dupa ce ramasese blocata singura, in casa afectata de inundatii", a declarat vicepremierul Gabriel Oprea, subliniind ca nu exista pierderi de vieti omenesti.


Totodata, acesta a spus ca in prezent mai sunt inundate 85 de locuinte, cele mai multe - 43 - fiind din judetul Olt.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ