Rizea: Le transmit celor pe care i-am deranjat că nu voi mai candida la sectorul 5

| 04 mar, 15:57

Deputatul PSD Cristian Rizea a declarat vineri că nu mai candidează la Primăria sectorului 5 la alegerile locale din această vară şi i-a invitat pe colegii săi deputaţi să îi studieze dosarul şi "să aprecieze cu echilibru şi obiectivitate".

"Le voi solicita tuturor colegilor mei, indiferent de partid, să studieze dosarul şi să aprecieze cu echilibru şi obiectivitate, asta le doresc să voteze. Vreau să le transmit celor care m-au vrut în această poziţie sau celor pe care i-am deranjat că nu voi mai candida la sectorul 5 şi, e o întrebare retorică, nu ştiu de ce în şapte ani de zile nu am putut să fiu chemat măcar o singură dată de când există această presupusă faptă (la DNA - n.r.) şi doar acum, înainte cu două luni de alegeri", a spus Rizea, la Palatul Parlamentului. 

El a adăugat că a avut o discuţie cu preşedintele PSD şi a decis să îşi retragă candidatura, dar proiectul pe care l-a lansat în urmă cu un an va merge mai departe. 

Cristian Rizea a susţinut că de şase luni primeşte mesaje în care i se sugerează că ar fi bine să îşi retragă candidatura de la Primăria sectorului 5, atât de la persoane din mediul politic, cât şi de la persoane din afara politicii. 

"De şase luni primesc diverse mesaje, în mod direct, nu pe telefon sau pe mail, că ar fi fost bine să îmi retrag această candidatură. Nu vreau să politizez, îmi voi dovedi nevinovăţia în faţa instanţei. Acest dosar se bazează pe denunţul unui om care acum cinci ani a spus într-un fel, cu mâna pe Biblie, în faţa unui judecător, iar după cinci ani acel denunţător, care între timp a ajuns la închisoare pe alte fapte, acest om şi-a schimbat declaraţia. Ăsta este denunţul, am trei martori, am studiat dosarul şi am văzut că există trei martori care îmi sunt favorabili. De aceea fac apel la colegii mei din Parlament să vină să studieze dosarul şi se vor convinge", a precizat Rizea. 

Întrebat dacă s-a gândit să îşi dea demisia din Camera Deputaţilor, el a spus: "Nu. Vreau să îmi dovedesc nevinovăţia în faţa instanţei şi credeţi-mă că o voi face mai devreme sau mai târziu". 

Deputatul social-democrat a mai afirmat că nu îi este teamă de ziua în care ar putea merge la arest. 

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Cristian Rizea pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Potrivit DNA, Rizea este cercetat pentru trafic de influenţă, spălarea banilor în formă continuată (două acte materiale) şi influenţarea declaraţiilor (două fapte). 

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor se reuneşte luni, la ora 12,00, pentru a finaliza raportul referitor la cererea DNA în cazul deputatului PSD Cristian Rizea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ