Robert Negoiță a fost ales președinte al Asociației Municipiilor din România

| 26 iun, 17:00

Robert Negoiță, primarul sectorului 3 al Capitalei, a fost ales vineri în funcția de președinte al Asociației Municipiilor din România, după ce anterior fusese vicepreședinte al acesteia.

Negoiță spune că își dorește ca asociația să devină mai vizibilă și să diminueze corupția din instituțiile publice, potrivit Agerpres.

"Vreau ca în perioada următoare să avem o cât mai bună comunicare, să fim cât mai vizibili. Avem foarte multe lucruri de făcut, vorbesc aici de colaborarea cu celelalte structuri asociative. Suntem interesați de diminuarea corupției din instituțiile publice. O primă soluție este de a face salarizarea cât mai bună. Să încetăm cu deprofesionalizarea instituțiilor publice. Sper să găsim înțelegere, astfel încât să facem ca instituția administrației publice locale să fie cât mai atractivă. Dacă vom crește salariile profesioniștilor, vom economisi bani, pentru că vom evita consultanța iar impactul bugetar ar fi pozitiv", a declarat primarul.

Printre cei care dețin funcții de conducere în cadrul asociației se mai numără primarul municipiului Oradea, Ilie Gavril Bolojan (prședinte executiv), primarul Aradului, Gheorghe Falcă, și Lia Olguța Vasilescu (prim-vicepreședinți). Vicepreședinți sunt Romeo Stavarache (primarul Bacăului), Neculai Onțanu, Nicolae Barbu (primarul Giurgiului), Nicolae Robu (primarul Timișoarei), Constantin Gherghe (primarul din Drobeta Turnu Severin).

Aurel Gabriel Simionescu (primarul Brăilei) este secretarul general, Ovidiu Portariuc (primarul din Botoșani) este purtător de cuvânt, iar Ovidiu Crețu (primarul din Bistrița) este trezorier.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ