România a avut cea mai mare creştere a producţiei industriale din UE, în luna octombrie

| 13 dec, 2013

Producţia industrială a crescut cu 0,2% în zona euro şi cu 0,8% în Uniunea Europeană, în luna octombrie 2013, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, cel mai semnificativ avans din rândul statelor membre UE fiind înregistrat în România (10,2%), arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

România se situează, de asemenea, în rândul ţărilor UE care au înregistrat cea mai mare creştere a producţiei industriale în luna octombrie 2013, comparativ cu luna septembrie 2013. Cea mai mare creştere lunară a fost înregistrată de Lituania (2,2%), urmată de Danemarca (1,8%), România şi Cehia, ambele cu o creştere de 1,7%, potrivit Agerpres.

În schimb, în zona euro producţia industrială a înregistrat o scădere surprinzătoare cu 1,1%, în luna octombrie 2013, comparativ cu luna septembrie 2013. Aceasta este cea mai mare scădere lunară înregistrată după luna septembrie a anului trecut şi de asemenea contrazice aşteptările analiştilor care mizau pe o creştere de 0,3%. În Uniunea Europeană, producţia industrială a înregistrat o scădere lunară de 0,7%.

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), în luna octombrie 2013, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 7,2%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,6%.

În luna octombrie 2013, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 10,6% faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, susţinută de creşterea industriei prelucrătoare (+11,2%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+11,1%). Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 9,9%, datorită creşterii producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+10,8%) şi a industriei prelucrătoare (+9,5%).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ