România, a doua creștere din Europa. Producția industrială, creștere cu 11,5% față de aceeași perioadă a anului 2016

| 16 aug, 10:09

România înregistrează creșteri considerabile față de celelalte țări din Uniunea Europeană. Potrivit datelor Eurostat, România este pe locul doi la creșterea producției industriale, înregistrând o creștere cu 11,5% față de aceeași perioadă a anului 2016. Pe primul loc la acest capitol se află Estonia, care a înregistrat o creștere a producției industriale de 14,5%.

Producția industrială a crescut în iunie cu 2,6% în zona euro (EA19) și cu 2,9% în Uniunea Europeană (UE28), comparativ cu perioada similară din 2016, iar Estonia și România au înregistrat cel mai semnificativ avans, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Cele mai mari creșteri ale producției industriale în iunie au fost raportate în Estonia (14,5%), România (11,5%) și Suedia (8,9%), singurele scăderi fiind în Irlanda (minus 8,1%) și Malta (minus 1,3%).

În iunie, comparativ cu luna precedentă, producția industrială a scăzut cu 0,5% în Uniunea Europeană și cu 0,6% în zona euro, după ce în mai s-a înregistrat un avans de 1,2% în UE și în zona euro.

Cele mai mari creșteri trimestriale ale producției industriale în iunie au fost raportate în Luxemburg (3,4%), Estonia, Croația și Olanda (toate cu 1,2%), cele mai mari scăderi fiind înregistrate în Irlanda (minus 7,5%), Cehia (minus 3,8%) și Malta (minus 3,2%).

România a înregistrat în iunie un declin trimestrial de 1,4% al producției industriale, după un avans de 3,3% în mai.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ