România intră în rândul țărilor civilizate

| 05 feb, 2014

Guvernul a decis arborarea în mod obligatoriu pe toate clădirile publice, atât la nivel central, cât și la nivel local, a drapelului României și drapelului Uniunii Europene.

Prin această reglementare se intră într-o zonă de normalitate alături de restul statelor membre de la nivel comunitar și se previn cazurile în care instituții publice locale ale statului român nu afișează însemnele corecte de reprezentare ale României.

Deși există și în prezent norme pentru afișarea drapelelor României și Uniunii Europene, în practică acestea nu sunt respectate în mod uniform de către toate autoritățile. Decizia Guvernului urmărește repararea acestei situații și stabilirea unei directive unice și obligatorii pentru toate clădirile care găzduiesc instituții publice.

De asemenea, în acord cu modelele în vigoare în statele membre ale Uniunii, pe toate clădirile autorităților publice locale, pe baza deciziilor acelor autorități, mai poate fi afișat pe lângă steagul României și cel al UE și un steag reprezentativ al comunității locale sau al județului respectiv. Deciziile privind drapelele comunităților locale sau al județelor ține de o mentalitate europeană – de orientarea generală către mai multă integrare și sprijin față de comunitățile minoritare cu specific local, de unitate în diversitate –, mentalitate pe care o regăsim în toate statele importante ale UE.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ