România, lider în UE la construcţiile din luna iunie

| 19 aug, 13:08

România a avut cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții din toate statele membre ale Uniunii Europene în luna iunie 2015 comparativ cu luna mai 2015, cu un avans de 3,5%, arată datele prezentate miercuri de Eurostat, Institutul european de Statistică.

In schimb, la nivelul Uniunii Europene, lucrările de construcții au scăzut cu 1,1% iar în zona euro lucrările de construcții au înregistrat o diminuare de 1,9%. În rândul statelor membre, cele mai mari scăderi ale lucrărilor de construcții s-au înregistrat în Germania, minus 4,5%, Polonia (minus 4,3%) și Suedia (minus 2,7%) iar cele mai mari creșteri s-au înregistrat în România (3,5%), Bulgaria (2,6%) și Marea Britanie (2,5%).

În ritm anual, luna iunie 2015 comparativ cu luna iunie 2014, lucrările de construcții au înregistrat o scădere de 2,3% în zona euro și o contracție de 0,4% în UE. În schimb, România se situează în rândul statelor cu cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții, 13,1%, creșteri anuale mai mari fiind înregistrate doar în Slovacia, 24,1% și Olanda 15,8%.

În cazul României, conform datelor prezentate de Institutul Național de Statistică, volumul lucrărilor din construcții a crescut în primul semestru al anului în curs, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 10,3%, respectiv cu 10,9%, comparativ cu perioada similară din 2014. În iunie 2015, față de iunie 2014, volumul lucrărilor de construcții a crescut, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 13,0%, respectiv cu 13,5%, în timp ce, față de luna precedentă, creșterea a fost de 21,9%, ca serie brută, și de 3,5%, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ