România, nouă medalii de aur la salonul de vinuri 'Concours Mondial de Bruxelles 2014'

| 13 mai, 2014

România a obţinut nouă medalii de aur şi 11 de argint, la 'Concours Mondial de Bruxelles 2014', una dintre cele mai importante competiţii mondiale de vinuri şi degustare, în care au fost prezentate 8.060 de vinuri din 41 de ţări producătoare, se arată într-un comunicat de presă, transmis marti.

Medaliile de aur au fost acordate vinurilor Fetească Neagră Egregio 2013 (Vincon), Floare de Lună Privat Reserve Fetească Neagră 2013 (Cramele Halewood), Floare de Lună Privat Reserve Fetească Albă 2013 (Cramele Halewood), Grasă de Cotnari 1982, Vinotecă (Cotnari), Grasă de Cotnari 2000, Vinotecă, (Cotnari), Moşia de la Tohani Special Reserve 2011 (Domeniile Viticole Tohani), Origini Cabernet Sauvignon 2011 (Budurească), Sable Noble Alb 2013 (Crama M1 Atelier Murfatlar) şi Solo Quinta White 2013 de la Recaş.

La ediţia 2014 juriul a fost format din 310 degustători cu 40 de naţionalităţi diferite, România fiind reprezentată de oenologii Sergiu Nedelea, Valentin Ceafalău, Georgel Costache, Constantin Croitoru, Dan Ioan Muntean şi Cosmin Popescu.

'Ne bucurăm că vinurile româneşti au fost apreciate de juriul Concours Mondial de Bruxelles, este un semnal importat pentru cramele din România care au toate şansele să exporte mai mult. Peste 90% din etichetele pe care le prezentăm sunt vinuri româneşti, în care cred şi pe care le promovăm', arată Horia Creţu, Managing Partner Abel's Wine Bar, în comunicatul citat.

Concours Mondial de Bruxelles este un concurs internaţional de vinuri, care are loc anual, începând cu anul 1994. Numele concursului a fost scurtat la Concours Mondial, din momentul în care a avut loc în diferite ţări europene, altele decât Belgia. Primul Concours Mondial a avut loc în centrul istoric al oraşului Bruges, fiind organizat de către Louis Havaux, fondator al publicaţiei belgiene Revue Belge des Vins. 

Autointitulat 'World Wine Championship', Concours Mondial evaluează peste 8.000 de vinuri din întreaga lume în fiecare an.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ