ROMÂNIA TV: Peste 600 de femei, încarcerate la penitenciarul Târgşor. DEZVĂLUIRI CUTREMURĂTOARE din închisoare

| 13 dec, 2014

În penitenciarul Târgşor din judeţul Prahova sunt încarcerate 625 de femei. Departe de părinţi, de copii, de soţi, fiecare deţinută încearcă să supravieţiască în spatele uşilor zăvorâte, dar în acelaşi timp, încearcă să nu piardă contactul cu lumea în care, la un moment dat, se va întoarce.

În spatele gratiilor este o altă lume, cu alte reguli, cu alte cutume, alte trăiri şi coduri nescrise de supravieţuire. O lume damnată şi greu de înţeles de cei aflaţi în afara ei. Este un loc captiv în timp. Cei închişi îşi proiectează trăirile în lumi de dincolo de gratii, iar cei de afară sunt curioşi să afle ce se ascunde în spatele uşilor zăvorâte, unde cred că nu pot ajunge niciodată.

Rostaş Ioana, 19 ani, a fost condamnată la închisoare pentru tâlhărie. Ca toţi adolescenţii în căutare de adrenalină, ea a intrat într-un joc periculos, fără să se gândească la consecinţe, fără să îi treacă prin cap că lumea pe care ea o ştia va deveni un vis.

"Am ieşit de la şcoală. Eram mai mulţi şi a început fiecare să spună că eu nu am aia, eu nu am aia şi ne-am întrebat ce facem şi fiecare şi-a dat cu părerea. Un prieten care era mai mare decât noi toţi ne-a învăţat ce să facem şi noi am făcut. Am luat-o ca pe o joacă. Ne-am apucat de furat. Aveam 14 ani atunci, dar m-au luat la 17 ani", a povestit Ioana.

Cu ochii înlacrimaţi şi regrete tardive, aceasta spune că cel mai mult îi lipsesc libertatea şi părinţii. "Cei mai frumoşi ani din viaţă i-am petrecut aici. Cel mai mult îmi lipsesc libertatea şi părinţii. Aici îţi dai seama ce mult contează părinţii, să fie cineva aproape de tine", a mai spus fata.

Ioana este închisă în regim deschis pentru fapta ei. Chiar şi aşa, anii petrecuţi la Târgşor au trecut greu.

Gheorghe Mirela, 24 de ani, era însărcinată în patru luni când a fost arestată pentru furt calificat. După ce fetiţa sa a împlinit o lună, a fost adusă la penitenciarul Târgşor. Femeia nu a vrut să lase fetiţa acasă, cu părinţii ei, aşa că s-a decis să o ia cu ea în penitenciar. "Nu plânge, e cuminte, îi fac băiţă, îi dau să mănânce, mă joc cu ea, îi spăl hăinuţele. Mă plimb cu ea prin cameră. Altceva nu am ce să fac. Sunt singură", a povestit Mirela.

Aceasta mai are o fetiţă de cinci ani. Micuţa nu ştie unde sunt părinţii ei şi nu ştie că mai are o soră. Sunt doi copii care trăiesc într-o lume fictivă, creionată de cei care le-au dat viaţă, dar le-au furat copilăria. Soţul Mirelei este şi el arestat. Cei doi au fost complici la furtul calificat.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ