Românii au hotărât - Băse lasă-ne!

| 20 mai, 2014

Deşi devenise evident după momentul referendumului din vara lui 2012, prezenţa în politică a lui Traian Băsescu irită pe marea majoritate a românilor. Acest lucru este relevat şi de ultimul studiu dat publicităţii de către CSCI, care atestă faptul că oamenii s-au săturat de preşedintele României.

Noul sondaj CSCI, arată că la nivel naţional, 69% dintre români sunt nemulţumiţi de activitatea lui Traian Băsescu în funcţia de preşedinte al României. Mai mult, aceştia resping ideea că preşedintele să continue în politică la nivel înalt după încheierea mandatului său la Cotroceni.

67% dintre repondenţi refuză varianta ca Traian Băsescu să devină premier după luna noiembrie. De altfel, mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi s-au arătat a fi total împotriva acestui scenariu. Totodată, ideea conform căreia partidele de dreapta ar trebui să se unească în jurul lui Traian Băsescu este respinsă de 56% dintre persoanele care formează eşantionul.

Aversiunea românilor faţă de Băsescu este confirmată şi de cei 70% dintre participanţii la acest studiu, care consideră că implicarea lui Traian Băsescu în campania electorală a PMP reprezintă o încălcare gravă a Constituţiei.

Românii nu au trecut astfel cu vederea escapadele preşedintelui la malul mării în calitate de agent electoral pentru Mişcarea Populară. Atunci, Traian Băsescu s-a fotografiat alături de mai mulţi lideri ai PMP fiind îmbrăcat într-un tricou cu mesaj electoral în favoarea acestei formaţiuni.

Sondajul CSCI mai relevă totodată informaţii cu privire la intenţia de vot a românilor pentru alegerile europarlamentare.

Astfel, alianţa PSD-UNPR-PC se menţine la 41% în preferinţele alegătorilor, fiind urmată la mare distanţă de Partidul Naţional Liberal, cotat la 15%. PNL menţine un avans fragil în faţa democrat-liberalilor creditaţi cu 12%, PMP venind şi el din urmă cu ale sale 9 procente.

Putem astfel observa că social-democraţii se consolidează la peste 40%, în timp ce PNL, PDL şi PMP încep să aibă scoruri tot mai apropiate. Şi asta nu datorită vreunei creşteri spectaculoase din partea popularilor lui Udrea sau a democrat-liberalilor, ci din cauza scăderii constante a PNL-ului din ultima vreme.

Ruperea USL-ului, părăsirea guvernării şi adoptarea retoricii lui Traian Băsescu, au îndepărtat electoratul de PNL, liberalii prăbuşindu-se în sondaje în frunte cu preşedintele lor, Crin Antonescu.

Se constată astfel din partea românilor, rejectarea oricărui proiect care-l include, în orice formă sau alta, pe Traian Băsescu. Electoratul doreşte încheierea regimului său şi schimbarea acestuia cu un altfel de model pentru ţară. Alegerile din 25 mai, cât şi cel din toamna vor demontra că cine mizează pe Traian Băsescu, mizează pe o carte pierzătoare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 mai, 2014
telespectator
Tinere tov. Pop! (cred ca esti tanar) Nu-ti e rusine sa pui pe hartie asemenea minciuni. Asta dovedeste ca in Ro sunteti cam 76% gunoaie, iar voi tinerii sunteti in linia intaia. Sa va fie rusine!!!
26 mai, 2014
telebasesc
tu esti un gunoi berbecule ,de ce sa-i fie rusine? ca nu mai suporta Romanii basismu' si jigodiile ca voi?
marsh in rasa ta ,dejectie basista!
20 mai, 2014
fan Sultanescu
Sultanescu-consilierul lui Ponta,CSCI
Sâmbătă 17 mai, emisiunea Q&A de la Antena 3 a avut două părţi. În prima invitaţi în studiou, Gabriela Sabo, Gabriela Firea şi Mircea Badea. În partea a doua invitat a fost „domnul profesor” Bogdan Teodorescu şi s-a dezbătut un sondaj de opinie al CSCI, dat publicităţii „în exclusivitate” sîmbătă seara la postul amintit. Un sondaj cu date „SF” ca aproape toate cele prezentate în această campanie electorală şi care avea rolul să inoculeze telespectatorilor creşterea procentelor pentru PSD şi Victor Ponta dar şi (sic!) pentru PMP. Numai că sondajul CSCI prezentat are unele „probleme”. Se menţionează clar, pe prima pagină a sondajului că a fost efectuat în perioada 12 – 14 mai 2014. Şi aici vine elementul „bombă”: emisiunea Q&A nu a fost live, ci a fost înregistrată fie pe 13 mai, fie pe 14 mai până la orele 17.00. Ce înseamnă acest lucru: că pe 13 sau 14 mai s-a prezentat un sondaj de opinie care nu exista încă, din moment ce autorii precizează clar că a interviurile (telefonice) s-au făcut în perioada 12-14 mai.
20 mai, 2014
neiritatul
dar de dl Ghita,deputat,proprietar de TV si amic al Dlui Ponta,ce parere au oare romanii,dle Sultanescu?
bagati repede sondajul...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ