Românii cu probleme de vedere pot răsufla uşuraţi. UE a omologat un nou medicament pentru glaucom

| 28 iul, 2014

Grupul farmaceutic elvețian Novartis a primit undă verde din partea Uniunii Europene pentru producerea medicamentului Simbrinza, care va fi utilizat pentru tratarea glaucomului, la filiala sa Alcon dedicată oftalmologiei, informează AFP, potrivit AGERPRES.

Acest medicament a fost aprobat pentru reducerea presiunii intraoculare crescute la pacienții adulți afectați de glaucom cu unghi deschis sau hipertensiune oculară, pentru care monoterapia este insuficientă, a precizat grupul farmaceutic într-un comunicat.

Deja comercializat în SUA, medicamentul va fi lansat mai întâi în Marea Britanie, în cursul trimestrului al treilea al anului, și apoi pe alte piețe europene, spre sfârșitul acestui an și anul viitor.

Glaucomul face parte dintr-un grup de maladii oculare care afectează aproximativ 60 de milioane de oameni din întreaga lume și reprezintă a doua cauză de orbire, precizează AFP.

Citeşte şi: Iei IBUPROFEN? Iată la ce riscuri te expui

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ