Românii nu îl uită şi nu îl iartă pe Băsescu

| 16 sep, 2013

Obişnuit cu o linguşeală dusă la extrem de către susţinătorii săi, şeful statului a fost abandonat de aceştia în ultimii ani, iar acum trebuie să suporte crunta realitate că este o persoană indezirabilă oriunde s-ar duce.

Băile de mulţime nu mai sunt pentru Traian Băsescu ce erau odată. Obişnuit cu o linguşeală dusă la extrem de către susţinătorii săi, şeful statului a fost abandonat de aceştia în ultimii ani, iar acum trebuie să suporte crunta realitate că este o persoană indezirabilă oriunde s-ar duce.

Sperând probabil că ultimele luni de campanie pentru îmbunătăţirea propriei imagini şi-au făcut efectul, Băsescu s-a înşelat amarnic şi a fost nevoit să îndure huiduielile şi reproşurile oamenilor adunați la Ţebea. În ciuda timpului investit în promovarea personală şi în aşa zisa schimbare a sa la faţă, viaţa grea pe care le-a făcut-o românilor în anii săi de mandat l-a ajuns din urmă, iar acum trebuie să îndure toate nemulțumirile.

Huiduielile au revenit în cadrul unei deplasări a preşedintelui în ţară, după ce la ultimele sale excursii la serbările câmpeneşti, Băsescu se obişnuise să fie primit cu braţele deschise. Strigătele oamenilor nu ar fi ceva ieşit din comun în ceea ce îl priveşte pe şeful statului. Faptul că acestea au avut loc în inima Ardealului, acolo unde susţinătorii lui Băsescu erau consideraţi la ei acasă, este un lucru ieşit din comun.

În ciuda teatrului jucat de preşedinte, acela prin care încerca să dea impresia în ultimele sale ieșiri că îi înţelege pe locuitorii ţării, oamenilor le-au ajuns aceste scenete de prost gust ale şefului statului. Băsescu plăteşte acum pentru aroganţa şi nepăsarea pe care le-a afişat pe parcursul mandatului.

Preşedintele îşi va aminti cu siguranţă de vizita la Ţebea de anul acesta. Acesta a reuşit să transforme o serbare naţională dedicată memoriei lui Avram Iancu într-un protest împotriva sa. Huiduielile au pornit în momentul în care Traian Băsescu se pregătea să depună o coroană la mormântul lui Avram Iancu.

Chiar dacă Băsescu a încercat să salveze aparenţele şi să mascheze eşecul băii de mulţime, pe care era pregătit să o facă, nu a putut să ascundă iritarea faţă de gesturile oamenilor. Brusc, văzând că Băsescu „a picat pradă” mulţimii, protectorii preşedintelui au făcut un scut uman în jurul acestuia. Astfel, preşedintele a putut să ajungă într-o „zonă neutră”, unde a luat masa cu zâmbetul pe buze.

În cadrul discursului său, Băsescu a lansat un apel către oameni să participe ori de câte ori pot la ceremoniile care îl comemorează pe Avram Iancu. Acum nu ştim sigur dacă el va mai participa vreodată după primirea de care a avut parte. Băsescu spunea în discursul său că Avram Iancu a luptat pentru demnitatea naţională. Şeful statului ar trebui să ia aminte de propria prelegere şi să facă acelaşi lucru ca Avram Iancu, acela de a pune pe primul loc interesele ţării pe care o conduce.

Faptul că românii nu l-au uitat și nici nu l-au iertat este cea mai potrivită expresie în cazul lui Traian Băsescu. Chiar dacă a trecut ceva timp de la tăierile de salarii și pensii din 2010 şi de la nedreptăţile înfăptuite de guvernarea Boc, românii nu i-au iertat pe artizanii acestora. Băsescu va rămâne în memoria tuturor ca fiind cel care a ieşit şi a anunţat măsurile de austeritate, cel care a girat un guvern incompetent.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

23 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 oct, 2013
Dinu
Despre sustinatorii lui Tonta si Kkrau
Dar redusi mintal mai sunt astia... sau sunt totzi tig.ani?
12 oct, 2013
petre
Pustoaico, cati ani ai? Ce stii despre politica, erodarea popularitatii dupa 20 de ani de politica, economie, masuri necesare, si multe altele? orice presedinte este si huiduit, nu poate sa satisfaca pe toti. Dupa masurile de austeritate asumate (fara minciuni ca USL) si dupa 20 de ani de politica are o popularitate impresionanta. du-te ma la cratita.
21 sep, 2013
marian mihael
Voi toti cei ce ati votat USL va meritati soarta si destinul,va veni ziua in care veti pplange dupa BASESCU,atat timp cat la_ti batjocorit,umilit el a rezistat ,datorita meniri sale de_a fii om si politicean cu coloana vertebrala.DIASPORA VA FII ALATURI DE TRAIAN BASESCU
09 oct, 2013
nenea
pentru diaspora,ramane valabil cazul Basescu,dupa alegerile din 2014 cand nu va mai fi chirias la cotroceni,luatil voi si oferitii scaunul de sef al celor din diaspora,darrrr,nu la noi in tara(ROMANIA)pentruca noi,ii vom oferi un loc sigur la jilava sau rahova,unde va vrea iel,asa ca grabitiva sa vi9l luati.
23 oct, 2013
gelu
pai da,
Pai da ,chiar asa mai romani netrebnici,pai nu va e un pic rusine ,sa nu fiti si voi recunoscatori ca in timpul mandatului lui basescu de presedinte si prim ministru(boc era asa........... de figuratie)vi sa imbunatatit traiul si vi s-a ieftinit malaiul de aveati burtile umflate ca buhaiul,v-au crescut pensiile si salariile,iar somajul ajunsese la cele mai mici cote din Europa?Sa va fie rusine,de trei ori rusine si iar rusine.O sa-l tineti minte pe basescu mai rau ca pe Avram Iancu,basescu a tinut intradevar cu poporul si tara,halal sa-i fie,mai rar cineva neicusorule,ehe, ce stiti voi mai astia..MAMALIGARILOR.
16 sep, 2013
Iulian
Vad ca nu ai loc de basescieni pe aici care probabil au lins si ei un os in guvernarea Basescu, problema este ca de ciolanele pe care le-au impartit Udrea, Videanu , Blaga, Flutur si altii nu mentionaza nimeni nimic.Nu ii iau in brate pe cei de la USL dar parca prea s-au imbogatit unii in timp de criza pe spatele prostimii care acum a ajuns la sapa de lemn.
16 sep, 2013
kitting
zât
Esti o zdreanta lingusitoare. Cate buci ai pupat pana sa scrii basina asta de articol??? Pe Basescu il vom iubi forever!!!!
16 sep, 2013
coco
Sa-l pupi in cur pe Basescu si pe toti pdl-istii mai pupincuristule....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ