RTV: Asemănări între Intact Media și OTV

| 01 iun, 2013

Şefii celor două grupuri de presă, Intact Media Group şi OTV, au fost arestaţi pentru aceeaşi acuzaţie: şantaj, informează România TV. Asemănările nu se opresc aici. Şi Dan Diaconescu, şi Sorin Alexandrescu au fost arestaţi de aceeaşi judecătoare, Elena Zamfir. Mai mult, Dan Diaconescu a povestit cum a fost ajutat de mai multe ori de Dan Voiculescu.

La momentul arestării, Dan Diaconescu a fost făcut albie de porci la televiziunile coordonate de Sorin Alexandrescu. Dar soarta a făcut ca, după ani, aceeaşi judecătoare să îl aresteze şi pe Alexandrescu pentru aceeaşi acuzaţie: şantaj prin televiziunile pe care le controla.

Arestarea lui Alexandrescu, însă, a scos la iveală un totul alt discurs al vedetelor antenelor: "E ilogică toată demonstraţia care justifică cererea de transformare a ordonanţei de reţinere de 24 de ore în mandat de arestare pe 29 de zile", a spus Adi Ursu.

"Nu ştim care e competenţa DNA în acest caz", a precizat şi Alessandra Stoicescu.

Şi Alexandrescu, şi Diaconescu au fost ridicaţi de DNA pentru aceeaşi acuzaţie. Diaconescu a şantajat un primar din Arad pentru 200.000 de euro, în timp ce şantajul lui Alexandrescu viza o sumă mult mai mare, peste 30 de milioane de euro. Ameninţările au fost şi ele trase la indigo: posturile lor de televiziune ar fi difuzat informaţii compromiţătoare despre victime.

"Sorin Alexandrescu: (...) Va ieşi foarte nasol, şi o dată cu asta o să vă tragă şi pe voi! E imposibil să nu vă tragă!

Denunţător: Nu, dom'ne, pe mine mă interesează persoana mea, persoana...să nu fiu de... defăimat de... pun-te în locul meu, am doi copii, dom'ne!

Sorin Alexandrescu: Tu n-ai cum să nu fii tras pentru că tu ai semnat documentul ăla!", se arată într-un referat al DNA.

Şi Diaconescu şi Sorin Alexandrescu au fost arestaţi de Judecătoria Sectorului 1 pentru 29 de zile. În 2010, însă, şeful OTV a stat mai puţin de o săptămână după gratii după ce recursul său a fost admis la Tribunalul Bucureşti. Deocamdată, şeful antenelor aşteaptă după gratii să-i fie judecat şi lui recursul.

Numărul coincidenţelor nu se încheie aici. Dan Diaconescu a fost ajutat de mai multe ori de Dan Voiculescu.

"Eu am reuşit să îl întorc şi să îl fac pe Voiculescu să spună "ba da nu vreţi mă şi voi nişte case?" şi zic "domn profesor eu nu am venit să vă cer case, am venit să vă spun de oamenii pe care i-am angajat". "Dar dacă aţi deschis subiectul despre case eu m-am gândit că ar fi bine să îi cumpărăm lui Marius o casă, avem bani foarte mulţi în cont, putem să mai cumpărăm o tipografie, dar hai să-i cumpărăm lui Marius o casă", declara Dan Diaconescu.

Trimis de Marius Tucă să îi obţină o casă de la Voiculescu, Diaconescu a povestit că s-a folosit de colegul său de la ziar pentru a face rost de locuinţă şi pentru el.

"Şi Voiculescu zice "băi apropo tu unde stai mă?". "Ei, stau şi eu cu chirie într-o garsonieră". "Cum bă la valoarea ta, tu să stai într-o garsonieră?". "Ce să fac, eu nu prea stau pe acasă". "Hai, băi, las-o dracu' dacă îi iei lui Marius, ia şi ţie una, nu se poate să nu îţi iei o casă. Ia-ţi o casă!", a adăugat Diaconescu.

Patronul OTV a povestit şi episodul când s-a dus la patronul său de la acea vreme, cu propunerea de a face un radio şi o televiziune.

"Domn profesor, nu vă supăraţi, mă lăsaţi şi pe mine din banii dvs., care sunt de fapt ai mei, să fac şi eu post de tv şi unul de radio?", spunea Diaconescu.

Patronul OTV a primit şi multe cadouri de la Voiculescu, pe care însă a trebuit să le restituie când au încheiat colaborarea. Este vorba de un video, o maşină, o Dacie galbenă, dar şi mobila pe care i-o dăruise de ziua lui, când şi-a luat apartamentul.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ