Update. Băsescu l-a revocat pe Relu Fenechiu şi l-a numit pe Ponta interimar

| 12 iul, 2013

UPDATE. Președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat vineri Decretul pentru revocarea din funcţie a lui Relu Fenechiu. Şeful statului l-a desemnat pe Victor Ponta interimar la Transporturi. Premierul a precizat la România TV, că Fenechiu a fost "unul dintre cei mai eficienţi miniştri".

UPDATE.  Preşedintele Traian Băsescu a semnat şi decretul de desemnare al lui  Victor Ponta ca ministru interimar al Transporturilor.
În temeiul prevederilor articolelor 85 alin. (2), 100 alin.(1) şi 106 din Constituţia României, precum şi al articolelor 5 şi 7 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare, având în vedere propunerea primului-ministru, preşedintele României decretează: Se revocă din funcţie domnul Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor.
Decizia de revocare, cât şi cea de desemnare a lui Victor Ponta a fost publicată pe site-ul administraţiei prezidenţiale.
Relu Fenechiu declarase cu puţin timp în urmă că nu îşi va da demisia până când nu va discuta cu Victor Ponta.
"Am promis că dacă voi fi condamnat îmi voi da demisia. Mâine o am o discuţie cu premierul, nu pot să îmi dau demisia până nu am o discuţie cu premierul să îi spun situaţia de la minister”, a afirmat pentru publicaţia Gândul Fenechiu.Liderul liberal a precizat că până acum a tăcut, dar va aduce şi în public dovezile clare că tot ceea ce i se întâmplă este demn de Burkina Faso.

Ministrul Transporturilor a lăsat să se înţeleagă că ar putea apărea noi dovezi împotriva preşedintelui Traian Băsescu. Întrebat dacă a găsit ceva la Minister care să-l incrimineze pe preşedintele Traian Băsescu, vicepreşedintele PNL a răspuns “vom trăi şi vom vedea”.

Premierul şi-a asumat interimatul la Transporturi
"Am discutat cu Relu Fenechiu. El mi-a confirmat că nu doreşte să continue la Ministerul Transporturilor. Voi propune preşedintelui să asum eu portofoliul până PNL îmi va face o propunere pentru funcţia de ministru", a declarat Victor Ponta, la România TV.

"Nu îmi pare rău că l-am propus ministru. A fost unul dintre miniştrii cei mai eficienţi. Îmi pare rău că pierd un ministru bun. Am vorbit doar cu Relu Fenechiu şi cu Daniel Chiţoiu. PNL îmi va propune un nou ministru la Transporturi. Nu îmi crează o problemă de imagine. Domnul Fenechiu a fost acuzat pentru o faptă comisă în urmă cu cinci ani, când nu îmi trecea prin cap că voi fi prim-ministru. M-am gândit în decembrie că la un moment dat poziţia de ministru îl va defavoriza. A fost unul dintre miniştrii cei mai eficienţi", a adăugat premierul la RTV.net.

"Voi propune Preşedintelui să ia act de această decizie, însă rămâne să îmi asum eu portofoliul, până când PNL îmi va face o propunere pentru funcţia de ministru al Transporturilor", a declarat premierul pe pagina sa de Facebook.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ