Ponta: Am vorbit de două ori cu Fenechiu, mi-a confirmat de fiecare dată că demisionează

| 12 iul, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat că a vorbit de două ori la telefon cu Relu Fenechiu, atât imediat după sentinţa de condamnare, cât şi în urmă cu trei minute, iar acesta a precizat de fiecare dată că demisionează, astfel că l-a informat în acest sens pe preşedintele Traian Băsescu.

El a explicat că Fenechiu nu a putut să îşi scrie efectiv demisia, deoarece nu se află în Bucureşti, dar că i-a comunicat verbal decizia de a demisiona şi că în Constituţie termenul folosit în astfel de cazuri este "revocare".

Ponta a arătat totodată că Fenechiu "a fost interpretat greşit" în cazul demisiei. "Cu domnul Fenechiu şi acum trei minute am vorbit, pentru că a fost interpretată greşit o declaraţie a dânsului. Dânsul e obişnuit să fie interpretat greşit. Eu am vorbit şi acum trei minute, mi-a confirmat încă o dată că îşi dă demisia, că nu vrea să continue, motiv pentru care am vorbit şi cu preşedintele", a spus Ponta, aflat la ambasada Franţei.

Surse oficiale au declarat anterior că Relu Fenechiu a demisionat din funcţia de ministru al Transporturilor, iar premierul Victor Ponta va prelua interimatul la conducerea ministerului, informaţie confirmată de către şeful Guvernului. Sursele au explicat că premierul a discutat în prealabil cu Fenechiu, care i-a transmis că va părăsi postul de ministru.

Fenechiu a declart, ulterior, pentru "Gândul" că nu şi-a depus încă demisia din funcţia de ministru şi că va face acest lucru mâine, după o discuţie cu premierul Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, astăzi, decretul de revocare din funcţia de ministru al Transporturilor a lui Relu Fenechiu, la propunerea premierului Victor Ponta, precum şi numirea şefului Guvernului ca interimar la Transporturi.

Constituţia prevede că, în caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea prim-ministrului, pe unii membri ai Guvernului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ