RTV.NET: Irinel Columbeanu a turnat la Securitate sub numele „Ivănescu” (CNSAS)

| 15 mai, 2013

Columbeanu a fost racolat în 1980 de Securitate și a dat zeci de note, potrivit documentelor CNSAS.

CNSAS a verificat dosarul lui Irinel Columbeanu după ce acesta și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei în 2012, informează RTV.NET.

Columbeanu a fost recompensat material pentru activitatea sa de turnător: un cadou de ziua de naştere, o borsetă şi un stilou, a reieșit din documentele CNSAS. Omul de afaceri dădea informaţii despre colegii săi de la Politehnică, dar şi despre cetăţeni străini care veneau în România.

"Era foarte curios să afle starea de spirit a poporului român, situaţia alimentară sau orice alt subiect şi să umfle şi să defăimeze turismul şi regimul nostru. Folosea orice defect din activitatea turistică pentru a face comentarii ostile şi avea mereu teama că este ascultată de Securitate", se arată în docementele transmise de CNSAS către Curtea de  Apel Bucureşti, căreia i-a cerut să constate calitatea de colaborator al fostei Securităţi a lui Irinel Columbeanu.

În 1988, Securitatea a renunțat la colaborarea cu Irinel, pe motiv că acesta mai mult profită de relație pentru a face vizite în străinătate și pentru a-și întări cercul de cunoștințe.

Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia de contencios administrativ şi fiscal în 26 aprilie. Instanţa nu a stabilit până în prezent un termen pentru judecarea procesului dintre CNSAS şi Irinel Columbeanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ