S-a aflat SECRETUL bărbaţilor cu barbă. De ce sunt aceştia consideraţi mai atrăgători ca restul

| 01 noi, 2014

Bărbaţii care poartă barbă sunt consideraţi mai atrăgători, dar numai în anumite condiţii. Cercetătorii au aflat în urma unui studiu când anume sunt femeile mai atrase de această înfăţişare.

Aspectul aparent neîngrijit nu este întotdeauna atrăgător. În cadrul unui studiu, 1.453 de femei şi 231 bărbaţi au fost rugaţi să dea note unui număr de 36 de bărbaţi raşi sau cu barbă, pentru a spune astfel care li se pare mai atrăgător.

Au fost în total patru experimente, realizate în condiţii diferite, iar părerile subiecţilor au fost de asemenea variate.

Astfel, spune Barnaby Dixson, de la Universitatea New South Wales,  femeile sunt mai atrase de bărbaţii cu barbă atunci când aceştia sunt o raritate, nu o modă.

De exemplu, într-un bar unde toţi bărbaţii sunt perfect raşi, singurul bărbat cu barbă va fi considerat mai interesant şi mai plăcut. De asemenea, într-un local plin cu bărboşi, femeile vor fi mai atrase de un bărbat ras.

În concluzie, raritatea este mai interesantă ca moda. La fel se întâmplă şi în natură, unde masculii cu caracteristici unice, deosebite, au mai multe şanse să se împerecheze.

Studii anterioare arătaseră că bărbaţii cu barbă sunt consideraţi mai agresivi, mai masculini, mai duri, dar şi mai romantici.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ