Studiu: Unul din zece tineri români consumă alcool de câteva ori pe săptămână

| 24 noi, 2014

Unul din zece tineri români consumă alcool de câteva ori pe săptămână, relevă un studiu publicat pe site-ul Ministerului Tineretului şi Sportului.

Restul, 44% susţin că nu consumă alcool, 18% consumă o dată la câteva luni, 13% - de câteva ori pe lună, 8% - o dată pe lună şi 7% - o dată pe săptămână. 12% indică 18 ani ca fiind vârsta la care au consumat pentru prima dată alcool, 10% - de la 16 ani iar 8% - de la 17 ani.

Studiul mai relevă că 16% dintre cei care consumă alcool mai des de câteva ori pe lună se simt puţin vinovaţi pentru acest lucru, 13% au pierderi de memorie şi continuă să consume alcool, chiar după ce prietenii le spun că este suficient, notează Agerpres.

Conform sursei citate, 18% dintre cei care consumă alcool mai des de câteva ori pe lună au avut o rudă de gradul 1 care a avut probleme legate de alcool. De asemenea, 70% dintre cei care consumă alcool mai des de câteva ori pe lună se află în valorile normale al acestui consum.

26% dintre tinerii respondenţi prezintă o predispoziţie spre dependenţa de alcool iar 4% pot fi încadraţi, conform National Council on Alcoholism and Drug Dependence, în categoria celor alcoolici.

Peste jumătate dintre respondenţi, 53%, susţin că nu au fumat niciodată tutun, 15% sunt fumători însă intenţionează să renunţe la fumat iar 16% sunt fumători şi nu intenţionează să se lase.

Aproape 37% dintre cei intervievaţi fumează o ţigară la 5 - 30 de minute după trezire, 20% - la 31 - 60 minute iar 19% în primele cinci minute.

17% se consideră destul de dependenţi de fumat, 15% apreciază că au o dependenţă medie sau foarte mare, pe când 11% declară că au o dependenţă minimă.

Totodată, 36% dintre tineri consideră că tutunul are o nocivitate maximă. 19% spun că s-au apucat de fumat la 16 ani.


Studiul a fost realizat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde în perioada 3 august - 16 septembrie 2014 pe 1.205 subiecţi cu vârste între 14 - 35 ani şi poate avea o eroare maximă tolerată de plus/minus 2,8%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ