S-A DECIS la ceas de seară: vor pune ţara la cale împreună. Azi s-a făcut primul pas

| 25 mar, 19:34

Partidul Naţional Liberal şi Partidul Social Românesc au decis ca, în câteva săptămâni, comisiile de lucru comune pe domenii de activitate, constituite miercuri, să prezinte un punct de vedere referitor la posibilitatea susţinerii unui acord de guvernare, a anunţat prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu, transmite Agerpres.

 

"Am avut astăzi o întâlnire cu PSR, cu premierul desemnat al PNL. Am alcătuit nişte comisii de lucru pentru a discuta despre programul de guvernare. Vrem să ajungem în final la un acord de guvernare între cele două partide. Comisiile de lucru pe economic, social, educaţie ne vor prezenta un punct de vedere final, în câteva săptămâni, dacă cele două programe pe care le avem (PNL şi PSR) concordă şi putem face acest acord de guvernare. Sperăm să nu fie niciun fel de problemă. În caz contrar, nu vom putea face o majoritate parlamentară şi un program de guvernare cu oameni care nu sunt de acord cu noi. Fie avem aceleaşi opţiuni şi putem încheia un acord de guvernare, fie ne căutăm alţi parteneri. Dar nu cred că va fi cazul să îi respingem pe cei cu care am început discuţiile astăzi", a afirmat miercuri Atanasiu, la Senat.

El a precizat că PNL este în curs de a alcătui o nouă majoritate în Parlament şi intenţionează să introducă o moţiune de cenzură în această sesiune a Parlamentului.

"Suntem în curs de a alcătui această majoritate. De fapt, dorim să o modificăm la nivelul întregului Parlament, fiindcă dorim să depunem o moţiune de cenzură în această sesiune parlamentară, care să ducă la picarea Guvernului. (...) Formarea majorităţii în Parlament se face pentru a susţine un Guvern pe baza unui program de guvernare. Noi am venit cu această ofertă. Domnul Geoană şi PSR au fost primii care au răspuns ofertei noastre şi au venit să discutăm pe un acord de guvernare. Sunt convins că vor veni şi alţi parlamentari şi în curând o să avem şi o majoritate", a spus Atanasiu.

El consideră că actuala majoritate parlamentară "nu corespunde cu voinţa poporului român". "Avem nevoie de un Parlament care să reprezinte poporul, nu să se autoreprezinte. De aceea credem că alegerile anticipate ar fi cea mai bună soluţie. E drept că cea mai grea, dar şi cea mai bună soluţie. Foarte greu să ajungem la această soluţie fiindcă parlamentarii găsesc tot felul de motive pentru a nu-şi vota propria plecare mai devreme acasă. De aceea e puţin probabil să ajungem la alegeri anticipate, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să o spunem răspicat, e soluţia cea mai corectă pentru acest moment politic", a adăugat Atanasiu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 mar, 15:01
Ana
PNL vrea sa creeze o majoritate parlamentara ,ghici cu cine? Cu Geoana- prietenul si tovarasul de cardasie cu Almanahe- mafiotul Vanghelie. Cine mai are incredere in Geoana -fratiucul lui Vanghelie,sa fim seroiosi. Miine-poimine il vedem linga prietenul lui de incredere,
26 mar, 00:43
Alexandru Valeriu Pantelimon
Tradatorii se unesc pentru "binele romanilor".

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ