Guvernul şi Parlamentul sting lumina pentru a marca Ora Pământului

| 27 mar, 10:17

Iluminatul Palatului Victoria va fi întrerupt, sâmbătă, timp de 60 de minute, între orele 20,30 și 21,30, Guvernul marcând astfel Ora Pământului, informează Biroul de presă al Executivului.

"Guvernul României se alătură instituțiilor publice din toată lumea care marchează, în 28 martie, Ora Pământului. Astfel, sâmbătă, între orele 20,30 — 21,30, iluminatul Palatului Victoria va fi întrerupt, în acest fel, Guvernul României transmițând un mesaj de sensibilizare față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice", precizează sursa citată.

Şi conducerea Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, ca iluminatul exterior şi interior al clădirii Palatului Parlamentului să fie întrerupt în 28 martie, pentru o oră, începând de la 20.30, participând, astfel, la evenimenul Ora Pământului.

Această decizie a fost luată la propunerea organizaţiei World Wide Fund for Nature, care a precizat că gestul de a stinge iluminatul la Palatul Parlamentului, pe lângă valoarea practică de economisire a energiei electrice consumate timp de o oră în cea mai mare clădire civilă din lume, va transmite un mesaj de rezolvare a problemelor de protecţie a mediului la nivel internaţional.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ