Veste bună pentru poliţiştii locali. Salariile lor, majorate cu peste 700 de lei prin norma de hrană

| 26 mar, 20:08

Guvernul a aprobat acordarea normei de hrană pentru poliţiştii locali în aceleaşi condiţii cu poliţiştii şi militarii, ceea ce pentru 80 la sută dintre ei echivalează cu dublarea salariului. Potrivit acestei hotărâri salariile lor vor fi majorate cu peste 700 de lei.

Joi s-a dat o hotărâre de Guvern privind aplicarea unitară normei de hrană pentru întreg personalul Poliţiei Locale, pe zile calendaristice şi pe zile lucrate. Decizia vine în urma revendicărilor de la mitingul poliţiştilor locali afiliaţi la Pro Lex.

Norma de hrană va fi acordată întregului personal al Poliţiei Locale în aceleaşi condiţii cu poliţiştii şi militarii. Porivit Pro Lex, pentru 80 la sută dintre poliţiştii locali, acordarea normei de hrană reprezintă, practic, o dublare a salariului, de la 700 la 1.400 lei.

Peste 200 de poliţişti locali au protestat în faţa Ministerului Dezvoltării Regionale, nemulţumiţi de intenţia guvernanţilor de a reduce cu aproape jumătate alocaţia pentru norma de hrană, potrivit România TV. Majoritatea celor aflaţi la miting au purtat pe faţă măşti Anonymous.

"Cerem autorităților să nu promoveze proiectul de Hotărâre privind reducerea normei de hrană la jumătate, proiect elaborat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Dacă Hotărârea de Guvern va fi adoptată în această variantă, vom asista la o tăiere a veniturilor mai mare decât cea a Guvernului Boc", a declarat Vasile Lincu, președintele Sindicatului "Pro Lex".

Potrivit acestuia, 80% dintre polițiștii locali primesc un salariu de 700 lei, iar acordarea normei de hrană le-ar conferi un venit acceptabil în raport cu munca prestată și riscurile la care sunt expuși.

Pe lângă menținerea normei de hrană la valoarea integrală, sindicaliștii au cerut și prelungirea termenelor stabilite pentru formarea inițială în unitățile de învățământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

La protest au participat şi poliţişti locali din alte oraşe. Protestul a fost organizat de Sindicatul Pro Lex.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ