S-a mai închis o fabrică în România. Este cel mai mare EŞEC ECONOMIC după Nokia

| 08 feb, 10:04

Pentru România este cel mai mare eşec după plecarea Nokia: gigantul britanic din in­dus­tria GSK a pus la fi­nalul anului trecut la­că­tul pe fabrica Euro­pharm din judeţul Bra­şov cu afaceri de aproape 100 mil. euro, potrivit Ziarului Financiar.

Europharm din Braşov, cu afaceri de 100 mil. euro, era al patrulea exportator din judeţul Braşov. Aceasta este a doua mare pierdere a unei fabrici pentru România după plecarea Nokia din 2013.

Conform unor calcule anterioare, pro­duc­ţia de 100 mil. euro pe an de la Braşov a GSK se trans­forma în lanţul multinaţionalei în vân­zări fi­nale de un miliard de euro.

Britanicii de la Europharm au anunţat în­că din vara lui 2013 că fabrica va ieşi din reţeaua GSK din cauza supracapacităţii de pro­ducţie a grupului, mai scrie sursa citată. Din fericire, s-au pierdut doar 200 de joburi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ