Salvaţi Copii România, despre lipsa tabletelor în sistemul de predare online: "Tocmai copiii vulnerabili sunt sacrificaţi"

| 10 sep, 20:08

Anul şcolar începe săptămâna următoare, iar peste 1000 de şcoli vor face doar predare online din cauza numărului de infectări cu coronavirus înregistrat fie în localitate, fie printre personalul unităţii de învăţământ. Din cauza că nu au fost finalizate licitaţiile pentru tabletele şcolare atât de necesare pentru predarea online, Salvaţi Copiii face un apel pentru strângerea de tablete pentru copiii în risc de excluziune şcolară.

Organizația Salvați Copiii România alocă în regim de urgență fonduri pentru achiziționarea a 500 de tablete cu acces la internet, care să fie donate copiilor din așa-numitele zone roșii – educație exclusiv online – sau galbene –participare școlară hibrid – clasic și online -, al căror drept la educație e îngrădit în lipsa unui dispozitiv care să permită participare școlară reală.

Organizația face un apel public, pentru ca până în 14 septembrie, toți copiii aflați în această situație gravă de excluziune școlară să își poată exercita dreptul universal la educație.

"E o situație de urgență, sunt câteva mii de copii care vor fi puși într-o situație critică de neparticipare școlară, pentru că nu au cum să acceseze cursurile online. E inadmisibil că s-a ajuns aici și că tocmai copiii vulnerabili sunt sacrificați, dar e imperios necesar mai întâi să identificăm o soluție și apoi să lucrăm la un plan pe termen lung, care să nu mai permită astfel de situații. Facem un apel la solidaritate, mai e nevoie de cel puțin 4.500 de tablete cu acces la internet. Echipele Salvați Copiii sunt pe teren, culeg date și se asigură că sprijinul ajunge nemijlocit la beneficiari”, a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al Salvaţi Copiii România.

Citeşte şi Circa 80% din şcoli se pregătesc pentru cursuri predate faţă-în-faţă, dar nu au cabinete medicale sau personal

Persoanele fizice care vor sa susțină începerea școlii în siguranță pentru toți Copiii, o pot face donând online pe https://bit.ly/3k22P0W

Persoanele juridice pot de asemenea contribui, donând direct in contul Salvați Copiii RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005. Puteți descarca contractul de sponsorizare direct aici.

Un studiu realizat de Salvați Copiii România privin impactul pandemiei de coronavirus asupra copiilor a aratat că aproape jumătate dintre copiii din România nu au acces la o tabletă sau la un computer, singurele dispozitive care pot permite o participare reală la lecțiile online.

Închiderea școlilor și organizarea arbitrară a unor cursuri școlare online, acolo unde a fost posibil și fără instrumente de evaluare a calității procesului de educație, a dus la situații-limită.

Citeşte şi Cel puţin o treime din elevii lumii nu au putut face şcoală la distanţă din cauza lipsei internetului

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ