Sandero și Duster, cele mai căutate modele Dacia în Europa

| 09 iul, 2013

În primele cinci luni ale acestui an au fost înmatriculate în Europa 114.457 de mașini noi purtând marca Dacia. Dintre acestea 43.492 au fost Sandero și 39.237, Duster.

Marca Dacia este printre puținele care au înregistrat creșteri ale numărului de vehicule înmatriculate în Europa în perioada ianuarie – mai din acest an. Conform JATO Dynamics și ACEA (Asociația Constructorilor Europeni de Automobile), numărul de maşini Dacia intrate în circulaţie a crescut cu 18%. Doar Jaguar se poate lăuda cu o majorare mai mare: 21%. Şi asta în timp ce piaţa totală de pe bătrânul continent a scăzut cu 7%.

Conform analizelor JATO, cel mai căutat model Dacia de către europeni este Sandero. Dacă în primele cinci luni din anul trecut acesta fusese vândut în 31.254 de exemplare, în 2013, au fost achiziționate peste 43.490 de unități. În clasamentul vânzărilor Dacia din Europa locul 2 este ocupat de modelul Duster. Însă acesta are vânzări mai mici decât anul trecut. Dacă în 2012 fusese achiziționat de 47.569 de exemplare, în perioada ianuarie – mai 2013 europenii au înmatriculat 39.237 de unități.

Interesant este că poziția a treia în acest an nu mai este ocupată de Logan ci de Lodgy, modelul produs în Maroc. Monovolumul Dacia a fost cumpărat de 16.972 de europeni. Sedanul Dacia, Logan, se află pe poziția a patra cu 7.468 de unități, în scădere cu aproape 50% față de anul precedent. Dokker, celălalt model Dacia produs în Maroc, se află pe locul cinci în topul vânzărilor Dacia din Europa cu 7.273 de unități.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ