SCANDAL în MEDIA. Declarația oficială a PRO TV în cazul tinerei abuzate din Vaslui

| 24 iul, 16:18

ProTV face precizări după şedinţa CNA de ieri şi spune că atât mama, cât şi fiica, au acordat echipei La Măruţă interviul de buna voie şi că Raluca a intrat din proprie iniţiativă în direct

După ce la CNA a avut loc ieri o premieră, în cazul analizei emisiunii de marţi a lui Măruţă, când în direct a apărut pentru prima oară eleva violată, şi doi membri ai Consiliului, Valentin Jucan şi Monica Gubernat, au avut iniţiativa de a o contacta telefonic pe mama victimei, care să lămurească situaţia, ProTV a transmis un comunicat prin care explică cum s-au desfăşurat înregistrările.

"Pe data de 21 iulie, emisiunea La Măruță a prezentat, în exclusivitate, un interviu cu victima abuzului care a avut loc în luna noiembrie 2014, în Vaslui, și mama acesteia, fapt care a generat atenție și speculații în jurul subiectului. Pe 22 iulie, Consiliul Național al Audiovizualului a organizat o ședință în care reprezentanții instituției au analizat ediția emisiunii La Măruță. PRO TV a prezentat toate documentele și informațiile solicitate.

Citeşte şi: Cătălin Măruţă dă cărţile pe faţă! Adevărul despre interviul acordat de eleva violată, din Vaslui

Cu toate acestea, publicarea unor articole în care faptele nu erau prezentate clar a condus la apariția unor false speculații în presă. Din acest motiv, ne dorim să clarificăm următoarele fapte:

Interviul s-a desfășurat în casa în care locuiește familia victimei, un mediu în care atât tânăra, cât și mama sa s-au simțit în siguranță.

Tânăra și-a exprimat în mod voluntar dorința de a participa la interviu. Inițial, interviul a fost planificat de către ambele părți să se desfășoare numai cu mama victimei. În timpul unei pauze publicitare din timpul emisiunii live, fiica s-a adresat echipei La Măruță și și-a exprimat în mod voluntar dorința de a vorbi în direct, iar echipa i-a oferit platforma necesară pentru a-și face gândurile publice și pentru a se exprima.

Echipa emisiunii La Măruță le-a explicat clar și deschis atât mamei, cât și tinerei abuzate cum se va desfășura interviul, ceea ce a implicat înțelegerea și acordul ambelor persoane cu privire la dezvăluirea identității acestora. Discuția s-a desfășurat clar și transparent, astfel încât ambele părți să înțeleagă cursul desfășurării interviului.

Atât mama, cât și fiica au semnat personal și de bunăvoie acordurile de participare la emisiune și acordare a interviului",
se arată în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ