Scandal în showbiz! Alin Oprea, acuzat de Andrei Păunescu că a folosit fără acord versurile unei poezii scrisă de tatăl său

| 15 iul, 13:30

Cântărețul Alin Oprea este acuzat de Andrei Păunescu că a folosit versuri din poezia "Galbenă gutuie", scrisă de Adrian Păunescu, în piesa "Colindul gutuii din geam" apărută pe un CD de colinde scos la sfârșitul anului trecut, fără a-i cere acordul.

Compozitoarea melodiei, Nica Zaharia, l-a avertizat pe Oprea să nu o lanseze pe vreun album, însă după ce a văzut că este promovată, l-a informat pe fiul poetului, potrivit wowbiz.ro.

"Cum e posibil să furi munca, ideile și creația altora, să-ți faci glorie și beneficii din ele și să dormi liniștit? Este foarte revoltător ca un om public, un artist dotat, precum Alin Oprea, se pretează fie la o asemenea hoție, fie la o comodă ignoranță, cum am crezut inițial că poate fi. Aș fi fost tentat să spun că o simplă întrebare dacă punea la Uniunea Compozitorilor și putea afla a cui este piesa. O simplă postare pe facebook dacă scrie și îi răspundeau mii și mii de oameni care știu ce e cu Galbenă gutuie. Precizez că piesa a fost înregistrată la Radio România în mai multe variante de către Nica Zaharia, începând din 1984, a apărut și pe CD-ul Cenaclul Flacăra nr. 5 (2007)", a reacționat Andrei Păunescu.

În replică, cântărețul spune că acel colind "e un cover version după Nica Zaharia pe care l-am învățat. Nu mi-am asumat vreun vers sau compoziția. Mi-a plăcut și am cântat-o. Colindul îl auzeam de când eram mic, avea mama o casetă și ne punea să-l ascultăm. Îmi plăcea, iubesc piesa și m-am gândit să o cânt și eu. Dacă ăsta e un păcat și am deranjat pe cineva, îmi cer iertare".

 

Citeşte şi: INCREDIBIL! Fetele lui Gabriel Cotabiţă au vândul imaginile cu tatăl lor, pentru a reuşi să achite tratamentul

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ