SCANDAL la nivel mondial! Surorile Williams, jignite de Preşedintele Federaţiei Ruse de tenis

| 18 oct, 2014

Preşedintele Federaţiei ruse de tenis, Şamil Tarpiscev (66 ani) a fost sancţionat de WTA după o afirmaţie insultătoare la adresa surorilor Williams, pe care a făcut-o săptămâna trecută, în cursul unui interviu în direct acordat unui post de televiziune din ţara sa.

Fostul antrenor privat al lui Boris Elţin a completat fraza prezentatorului, care a spus: "Îmi amintesc că am văzut-o pe Maria Şarapova la Jocurile Olimpice jucând împotriva...", moment în care Trapiscev a adăugat: "unuia dintre fraţii Williams".

Maria Şarapova a înfruntat-o în finala respectivă pe Serena Williams, cea mai mică dintre surorile Williams, în faţa căreia a pierdut titlul olimpic la Londra, în 2012.

Stacey Allaster, conducătoarea WTA, i-a aplicat o amendă de 25.000 dolari, valoarea maximă autorizată de regulile acestei organizaţii, precum şi o suspendare de un an din toate activităţile care au legătură cu circuitul profesionist feminin. Allaster a calificat afirmaţiile responsabilului rus ca fiind "insultătoare, umilitoare" şi care "nu îşi au absolut deloc locul" în acest sport.

"În calitate de preşedinte al Federaţiei ruse de tenis şi membru al Comitetului Internaţional Olimpic, domnul Tarpiscev ar trebui să dea dovadă de cel mai înalt grad de integritate şi sportivitate. Din nefericire, comentariile sale nu reprezintă aceste trăsături şi sunt condamnabile", a precizat la rândul său Federaţia americană de tenis într-un comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ