SCANDAL ÎN TENIS. Serena Williams îi dă replica președintelui Federației ruse de tenis

| 19 oct, 2014

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, numărul unui mondial, aflată în Singapore, unde urmează să participe la Turneul Campionilor, a reacţionat în urma afirmaţiilor lui Şamil Tarpiscev, preşedintele Federaţiei ruse de tenis şi fost căpitan al echipelor de Cupa Davis şi Fed Cup ale ţării sale.

Săptămâna trecută, în cursul unui interviu în direct acordat unui post de televiziune din Rusia, Tarpiscev a vorbit de "unul dintre fraţii Williams", referindu-se la Serena. În urma acestui comentariu, oficialul rus a fost suspendat timp de un an din toate activităţile care au legătură cu circuitul feminin WTA şi amendat cu 25.000 de dolari. 

"Afirmaţiile sale au fost foarte puţin sensibile, extrem de sexiste şi rasiste. Într-un anumit mod, ele au fost agresive. În 2014, pentru o persoană cu puterea sa, este cu adevărat inacceptabil să faci astfel de remarci", a declarat Serena Williams. 

Trapiscev, care este şi membru al Comitetului Internaţional Olimpic, şi-a cerut în mod oficial scuze, afirmând că nu a dorit "să ofenseze sau să rănească" pe niciuna dintre surorile Williams prin vorbele sale. "Totul a fost spus fără intenţii rele", a adăugat preşedintele Federaţiei ruse de tenis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ