Scandal la UNATC. Ce spune rectorul universităţii

| 29 mai, 11:50

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografie din Bucureşti (UNATC) este zguduită de un scandal de proporţii după ce un profesor a criticat conducerea universităţii şi acum riscă să îi fie reziliat contractul de muncă. O situaţie asemănătoare a fost şi la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism în urmă cu puţin timp, când un student a fost exmatriculat pentru că a îndrăznit să semnaleze neregulile din universitate.

Andrei Rus, lector universitar la UNATC, ar fi făcut afirmaţii care ar fi lezat imaginea universităţii, susţin cei din conducere. Astfel, Comisia de Etică a UNATC a propus desfacerea contractului de muncă al profesorului, Senatul instituţiei urmând să ia o decizie în perioada următoare. Comisia s-a întâlnit pe 25 mai pentru a-l audia pe Andrei Rus.

Andrei Rus a povestit că i se reproşează că ar fi vehiculat "neadevăruri" despre UNATC şi despre "entităţile de conducere" şi că nu ar fi folosit "procedurile şi mecanismele democratice pe care Universitatea, prin autonomia ei, le pune la dispoziţie membrilor săi" pentru a rezolva "eventuale disfuncţii", înainte de a ieşi în spaţiul public cu problemele din interior.

Adrian Titieni, rectorul UNATC, a declarat că Senatul instituţiei va lua decizia dacă va fi sau nu desfăcut contractul de muncă al lui Andrei Rus, precizând că "lucrurile sunt departe de a fi aşa cum sunt zugrăvite" de criticul de film.

Citeşte şi: Actorul Florin Zamfirescu şi-a pus toţi studenţii în cap! SCANDAL MONSTRU la UNATC

În ceea ce priveşte propunerea făcută de Comisia de Etică, referitor la desfacerea contractului de muncă al lui Andrei Rus, Adrian Titieni a spus că în astfel de cazuri "prerogativele rectorului sunt limitate", Senatul instituţiei fiind cel care poate să decidă. În opinia lui Adrian Titieni, tot acest scandal este de fapt "un fel de campanie electorală negativă" la adresa sa, care nu are însă niciun fundament, pentru că nu îşi doreşte un nou mandat de rector al UNATC.

"Lucrurile sunt pe departe de a fi aşa cum le zugrăvesc aceşti oameni", a spus Adrian Titieni. El a mai afirmat că în acest conflict sunt implicate mai multe personalităţi, fiecare cu orgoliul său, şi care încearcă să evite normele şi procedurile din cadrul UNATC, scrie Gândul.info.

Conflictul la nivelul UNATC a izbucnit când s-a hotărât înjumătăţirea bugetului şi a tirajului revistei Film Menu, revistă coordonată de Andrei Rus, proiect iniţiat şi sprijinit de UNATC.

Rectorul UNATC a spus că Andrei Rus a fost "nu numai susţinut, ci chiar îmbrăţişat" de către conducerea Universităţii în dezvoltarea proiectului revistei Film Menu. Adrian Titieni a mai afirmat că tirajul revistei a fost înjumătăţit în iulie 2015, când nu a apărut nimic în mass-media referitor la această problemă, sugerând că acest conflict a izbucnit tocmai pentru că urmează să îi expire mandatul de rector al UNATC la sfârşitul anului.

"În presă a apărut nemulţumirea în martie 2015, iar acum suntem aproape în iunie 2015 (...) Nici măcar nu a fost decizia mea", a spus Titieni, referitor la reducerea tirajului Film Menu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ