Scandalul de la Operă. Vicepremierul Dâncu se va întâlni marți cu angajații protestatari Citeste mai mult pe REALI

| 25 apr, 08:29

Vicepremierul Vasile Dâncu se va înâlni marți cu angajații Operei Naționale București, după ce sâmbătă seara a avut loc un nou protest pe scenă. Orchestra condusă de dirijorul Tiberiu Soare a refuzat să cânte, astfel că balerinii care se aflau deja în fața publicului și așteptau să înceapă spectacolul nu au mai putut să danseze.

În ultimele săptămâni, Opera Națională București a fost scena unor conflicte și proteste apărute ca urmare a anunțului că dirijorul Tiberiu Soare va asigura conducerea interimară a ONB, pe durata suspendării contractului de management al lui Răzvan Ioan Dincă, potrivit unui ordin emis de către ministrul Culturii.

La scurt timp, numele coregrafului danez Johan Kobborg, care până atunci ocupase funcţia de Director Artistic al Corpului de Balet, a fost şters din respectiva secţiune şi plasat în lista de ansamblu a balerinilor. Kobborg a reacţionat rapid, exprimându-şi dezamăgirea pe o reţea de socializare.

"Cu inima frântă am aflat că am fost înlăturat din funcţia de director artistic la ONB. Nu port altceva decât dragoste acestor dansatori. Visez ca într-o zi să mă întorc şi să termin ceea ce am început. Le cer iertare balerinilor că nu am avut ocazia să le spun asta personal. Fiţi puternici. Sunteţi frumoşi cu toţii", a scris el.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ