Scenariu teribil pentru Dan Voiculescu: Pedeapsa s-ar putea MĂRI

| 12 aug, 2014

Dan Voiculescu execută deja pedeapsa de 10 ani în care a fost condamnat în Cazul ICA. În final nu va executa cei 10 ani din cauza vârstei și alte circumstanțe. Numai cî veștile nu sunt prea bune pentru el. Pedeapsa s-ar putea consolida din cauza altor două dosare penale pentru șantaj care se află deja pe rolul instanțelor.

În cele două procese penale la care Dan Voiculescu va asista de acum din boxă, acuzaţiile sunt similare - şantaj prin intermediul televiziunilor, relatează Digi24.

„Primul dosar în care Alexandrescu a fost suspectat de fapte de corupţie a fost trimis în judecată, cel de-al doilea caz în care s-a dispus control judiciar faţă de Dan Voiculescu, suspectat de şantaj, este investigat la DNA, se administrează probe, se audiază martori, să sperăm că va fi finalizat curând”, a declarat Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA.

În primul dosar, administratorul RCS-RDS l-a acuzat pe directorul Antena Group de şantaj. Sorin Alexandrescu l-ar fi ameninţat cu demararea unei campanii de denigrare dacă nu e de acord cu un contract de retransmisie a televiziunilor din grupul INTACT favorabil acestuia. Potrivit anchetatorilor, Dan Voiculescu s-ar afla în spatele întregii afaceri, aşa că l-au fost pus sub acuzare şi l-au trimis în judecată pentru complicitate la şantaj.

„Pentru respect, dau şi ochelarii jos, să-i transmit la modul cel mai serios lui Băsescu Traian că adversitatea noastră politică de mare notorietate, de ani de zile, nu trebuie să afecteze valori fundamentale ale societăţii româneşti, cum e familia şi libertatea de exprimare pentru care au murit oameni în decembrie. Asta e partea serioasă şi dureroasă”, spunea Dan Voiculescu, în iulie anul trecut, chemat fiind la DNA.

Un an mai târziu a fost deschis un alt dosar pe numele lui Dan Voiculescu. Acuzaţiile DNA: şantaj la adresa a trei oameni de afaceri. Aceştia ar fi fost obligaţi să încheie contracte de publicitate de sute de mii de euro cu televiziunile fondate de fostul senator pentru a nu devenii ţinte ale unor campanii negative.

„Au venit vreo trei-patru oameni să declare că i-am şantajat. Vă spun un singur lucru. Nu-i cunosc. Mi-ai spus numele, dar nu-i cunosc. (Ne spuneţi şi nouă?) Vă spun, dar… Dle avocat, cum îi cheamă?

Mateuţ: Palfi…

- Unul Pamfli… Nu-i cunosc”, susținea Dan Voiculescu.

Numele lui Dan Voiculescu apare şi în listele de şedinţă cu procese civile. Deşi justiţia a hotărât definitiv acum trei ani că a colaborat cu fosta Securitate, sub numele conspirativ „Felix”, fostul senator se războieşte şi acum în instanţa cu cea care l-a desconspirat – propria verişoară, Parasachiva Silaghi.

 

Citeşte şi: Klaus Iohannis, prima reacţie după "PLIMBAREA" pro Voiculescu: Autorităţile au greşit

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ