Schismă cu scandal în Biserica Adorării lui Băsescu

| 23 noi, 2013

Așa se face că nu ne-am mirat că ”sorbonistul” Papahagi o ia la furci pe Sabina Fati, doar el și cu alt ilustru ”entelectual” de marcă, marca Băsescu, e vorba de Baconschi, desigur, și-au dat măsura lipsei de eleganță și principii când au făcut măscări la adrea Sabinei Fati dar și a Alinei Mungiu-Pippdi: "Tot așa, fetelor! Deștepte, frumoase și devreme-acasă ca voi greu găsești!" (Papahagi) și ”ambele sunt imaculate anticoncepțional".

În ciocnirea de dimensiuni aproape grotești dintre Blaga și Băsescu, încet încep să se limpezească apele, să se decidă adică cine cu cine ține și de ce. Adeseori această limpezire are aspectul înșelător al unui scandal monstru, haotic și la cuțite, cum telespectatorii au putut să vadă recent, când la emisiunea gradatului băsist Turcescu, Andreea Pora și Adrian Papahagi s-au apostrofat în direct, pe tema articolului critic al Sabinei Fati la adresa lui Traian Băsescu.

Nu avem nimic cu distinsa autoare a criticii care de la primele rânduri ni s-a părut o lectură pertinentă, expusă pe un ton echilibrat și care ridica interogații firești, de bun-simț, referitoare la traficul flagrant de influență în cazul Ghețea-CEC-Agricola Băsescu.

Chiar dacă acel articol a pornit o furtună de rahat la adresa autorului, acesta a fost la emisiunea lui Turcescu un simplu pretext. Părerea intelectualului ”de Sorbona”, care să făcea odinioară de rușine mințind în direct și decalând decesul propriului său tată, o cunoșteam, citisem mizeriile postate pe rețelele de socializare. Așa a vrut ironia sorții, ca Băsescu la final de carieră politică să sufere de snobismul și nostalgia celui pe care l-au părăsit toți intelectualii de elită, încă de la început, de când și-a dat arama pe față și consilierii de valoare la spate.

Dar ofensa și umilința celui care a fost numit ”de ne-consiliat” au persistat și Traian Băsescu s-a înconjurat de altfel de intelectuali, aparent cu aceeași glazură dar în esență mult mai obedienți și dispuși să se dezbrace de orice caracter, când cineva vorbește de rău mâna care-i hrănește. Așa se face că nu ne-am mirat că ”sorbonistul” Papahagi o ia la furci pe Sabina Fati, doar el și cu alt ilustru ”entelectual” de marcă, marca Băsescu, e vorba de Teodor Baconschi, desigur, și-au dat măsura lipsei de eleganță și principii când au făcut măscări la adrea Sabinei Fati dar și a Alinei Mungiu-Pippdi: "Tot așa, fetelor! Deștepte, frumoase și devreme-acasă ca voi greu găsești!" (Papahagi) și ”ambele sunt imaculate anticoncepțional" (Teodor Baconschi).

Comparativ, mizeria cu gratii desenată de consilierul Lăzăroiu la adresa jurnaliștilor anteniști evolua în aerul rarefiat al înălțimilor academice. Vina celor două, ajunse ținta unor astfel de atacuri la persoană? Criticile lor aduc deservicii președintelui Traian Băsescu. Mă întreb, când oare fișa postului unor jurnaliștii sau a unor intelectuali implicați în activitățile specifice societății civile a conținut referiri clare și constrângătoare la serviciile pe care aceștia ar trebui să le aducă președintelui de la Cotroceni. Cei doi causeuri, pierduți în domeniile vaste ale miștoului ieftin, de autobază, nu au detaliat în acest sens. Sabina Fati n-a aplaudat ca pinguinul, la comandă, deci Sabina Fati trebuie pusă la zid de plutoanele pline de filfizoni băsiști și ”executată” public, adică certată, admonestată, jignită, ridiculizată. De ce? Subliniem, articolul său nu este niciun pamflet, niciun atac la persoane, este o simplă interogație critică de echilibru și bun-simț.

Miticii intelectuali ai jupânului de la Palat nu se preocupă, mai nou, de impresia deplorabilă și compromiterea totală pe care le determină cu astfel de ieșiri la rampă.

Ceea ce rămâne, până la urmă, singurul lucru important din tot acest spectacol jalnic este precizarea de poziție în cazul Andreei Pora. Nu ne facem iluzii și știm că Pora și cu Papahagi nu se înghit reciproc și nu ar fi avut, până la urmă, nevoie de niciun pretext pentru a se părui în public. Cu toate acestea, insistăm. Oare în urma circului mai sus menționat, am putea considera că și Andreea Pora trece împreună cu Ion Cristoiu în tabăra mediatică și a liderilor de opinie fideli lui Vasile Blaga?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 noi, 2013
Bojidar
Adevarul ne face liberi!
„Adevarul ne face liberi” spunea in Jurnalul fericirii, Nicolae Steinhardt.
O MICA PARTE DIN JIGODIILE DE PAZARICI PROPAGANDISTI AI SCARNAVIEI BASISTE SAU CÎINII DE PAZĂ AI JAVREI ORDINARE:
1. Colonel (fără stagiu militar) Robert Turcescu – etalonul ipocriziei basiste;
2. Dan Tapalagă, Radu Moraru si Radu Banciu – personajele principale din cei “Cei trei proşti”;
3. Mircea Marian – partener constant de pupinbăsit al Ioanei Lupea, au fost votaţi cei mai urâţi din mass media;
4. Grigore Cartianu – ţărănoi grobian;
5. Alina Mungiu Pippidi, Andrei Pleşu si Emil Hurezeanu – categoria “intelectualilor” băsişti gelatinosi si libidinosi dar “rafinaţi” si “prețióși”;
6. Andreea Pora – cel mai feroce cîine de pază al javrei ordinare;
7. Horia Roman Patapievici şi Mircea Mihăieş – categoria cei mai hidoşi scribălăi portocalii băsişti, atît la propriu, cît şi la figurat;
8. Rodica Culcer – o tanti trecută de mult de menopauză care mimeaza candoarea şi puritatea de fecioară refuzată la export cu slugărnicie și obediență;
9. Ioana Lupea – una dintre cele mai tinere, mai urîte şi mai iraţional-fanatice jurnaliste băsiste din presa dîmboviţeană;
10. Sorina Matei – “tiganca neîmpuțită” a lui Traian Basescu sau găina slugărnică dar isterică care a născut/înghițít puii vii ai lui Ion Cristoiu;
11. Ramona Avramescu – slugărnicia si tristeţea în stare pură;
12. Alex Ştefănescu si Ion Cristoiu – categoria “intelectualilor shaormei” sau băsişti gelatinosi şi libidinosi – acces de slugărnicie către Întâiul Învăţător al Ţării, să-i fie bodyguard lui Santaj Băsescu;
13. Mircea Cărtărescu si Vladimir Tismăneanu – categoria
“securistilor intelectuali” băsişti şi fripturişti, s.a.m.d.
24 noi, 2013
ada
imi e sila
problema este urmatoatrea.nici o tabara nu e mai buna .toti sunt o apa si un pamint.fiecare se da mai destept unul fata de celalalt,apar tot felul de analisti politici care se cred buricul pamintului,apar tot fellul de ziaristi care au impresia ca ei detin adevarul,fac care mai decare albie de porci pe cine vor in functie de ziarul de unde vin si de a cui parte sunt,cei cu politicul uita dece au fost alesi si se razboiesc unuii cu altii uitand pur si simplu ca in loc sa faca ceva pentru natiune,se terfelesc intre ei care e mai cu mot sau nu.in concluzie in romania de azi nici o partida nu e buna.un esec inregistrat,imediat se arunca in carca taberei celelate,si tot asa.intrebarea e cind se vor apuca de treaba cu asumarea raspunderii de rigoare indiferent de rezultat?
23 noi, 2013
Radu Dumitrescu
Doar voi...
Mi-e sila de voi. Doar voi aveti dreptate, doar voi puneti coada la pruna si rama la tablou, doar voi sunteti intelectuali, doar voi... Sunteti mandri ca va luptati cu Basescu. Sansa voastra este ca legea nu va ascunde la Rahova, pentru ofensa adusa presedintelui Romaniei. Voi nu sunteti romani!
23 noi, 2013
esticretindecitetratez
Domnu' Radu...
Vedeți că v-a rămas una din șosetele președintelui între dinți. Dați cu limba... Așa, e mai bine.
24 noi, 2013
Emil
Normal sa-ti fie sila, de la atata pupat in fundul lui Basescu.
23 noi, 2013
El Condor
naveta
Ma intreb in ce tabara ii vom gasi pe acesti pupincuristo - basisti dupa ce cameleonul pirato - fermer nu-si va mai gasi loc nici la Cotroceni si nici la Victoria. Ce "ape" vor mai aranja si ce "dumnezeu" ii va mai angaja ?
25 noi, 2013
alexandru mangu
dispret fara margini.
Ei se vor gasi si regasi mereu in ticalosia politica daca vor avea un führer paranoic si antiroman in partidul"formei fara fond". Norocul nostru al celor care stim carte e ca suntem multi si sprijiniti de o majoritate covarsitoare a romanilor care in momentele de cumpana reuseste sa gaseasca raspunsul corect pentru dispretul si inlaturarea capcanelor ticaloase .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ