Schulz: Ziua Europei nu trebuie să fie o celebrare sterilă a unor realizări trecute, ci un moment de reflecţie

| 09 mai, 2014

Ziua Europei nu trebuie să fie o celebrare sterilă a unor realizări trecute, ci un moment de reflecţie şi mobilizare, o oportunitate de a redescoperi spiritul solidarităţii şi viziunea care se află în centrul proiectului european, a declarat preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, într-un mesaj dat publicităţii cu acest prilej.

"Europa marchează două aniversări în acest an: 100 de ani de la începutul Primul Război Mondial şi zece ani de la extinderea istorică din 2004. Aceste două evenimente simbolice ne amintesc cu claritate cum integrarea europeană a schimbat continentul european în bine, reunind şi reconciliind oameni, extinzând libertăţile şi statul de drept, consolidând democraţia, pluralismul şi toleranţa", a afirmat actualul şef al legislativului comunitar, citat de Agerpres.

El a adăugat că este de ajuns o privire către vecinii cei mai apropiaţi ai Europei pentru a înţelege în ce măsură aceasta este încă văzută ca o 'lumină călăuzitoare a păcii, prosperităţii şi speranţei'.

'Totuşi, în ultimii cinci ani, 'criză' a fost cuvântul cel mai asociat cu Europa. Unii europeni au început să vadă UE ca pe o sursă mai degrabă de suferinţă decât de speranţă, mai degrabă o ameninţare decât un adăpost', a mai menţionat Schulz.

În acest context, Schulz subliniază că 'Ziua Europei nu trebuie să fie o celebrare sterilă a unor realizări trecute'.

"Trebuie să fie un moment de reflecţie şi mobilizare, o oportunitate de a redescoperi spiritul solidarităţii şi viziunea care se află în centrul proiectul european. Europa rămâne cel mai bun instrument al nostru pentru a răspunde provocărilor şi a devia ameninţările secolului al XXI-lea, indiferent dacă este vorba despre comerţul internaţional sau încălzire globală, migraţie sau securitate", a conchis Martin Schulz, care este candidat al socialiştilor europeni pentru preşedinţia Comisiei Europene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ