SEBASTIAN BODU îi încurajează pe comercianţi să îi dea în judecată pe VICTOR PONTA şi DARIUS VÂLCOV

| 01 apr, 15:42

Fostul şef al ANAF Sebastian Bodu a anunţat pe pagina sa de Facebook că va posta pe blogul personal un model de cerere de chemare în judecată a lui Victor Ponta şi Darius Vâlcov pentru răspundere civilă ministerială.

Iată mesajul lui Sebastian Bodu, fost şef al ANAF dar şi fost europarlamentar, pe care l-a scris pe pagina sa de Facebook.

"Asa cum am anunțat, imediat cum Guvernul va modifica OUG nr. 91/2014, voi posta pe blog un model de cerere de chemare in judecată a pârâților PONTA Victor Viorel și VÂLCOV Darius Bogdan pentru răspundere civilă ministerială, conform Legii nr. 115/1999. Ordonanța de urgență a fost recunoscută de unul din pârăți ca fiind abuzivă, deci prejudiciabilă pentru agenții economici care au suportat consecințele sancțiunilor administrative impuse de angajații ANAF-DGAF.

Citeşte şi: VICTOR PONTA, despre Antifrauda Fiscală: Ideea este de a sancționa în funcție de rea intenție

Orice agent economic care a încercat un prejudiciu constând din (i) amendă contravențională, (ii) suspendarea activității si (iii) obligarea de a afișa in vitrina magazinului faptul că este un evazionist, deși temeiul juridic nu era neemiterea de bonuri fiscale ci diferențe de bani in gestiune, va putea folosi modelul, adaptandu-l propriei situatii.

Poate asa afla si guvernanții noștri că nu pot sa isi bată joc de niste oameni care se străduiesc să supraviețuiască intr-un mediu economic din ce in ce mai ostil."

Sebastian Bodu critică dur cțiunile fiscului din ultimele zile, afirmând că  "Direcția Generală Antifraudă Fiscală este o monstruozitate. Este un fel de Gardă Financiară mai mare, mai agresivă și mai abuzivă". "Am spus tuturor că nu trebuia înființată și că antifrauda trebuie să rămână o structură mică, formată din cei mai buni profesioniști atât pe control operativ, cât și fiscal, care să meargă punct ochit-punct lovit peste marii evazioniști. E adevărat, nu mă așteptam ca cineva să dea doi bani pe părerea mea", a spus fostul șef ANAF pe site-ul de socializare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ