Sebastian Ghiţă, la Parchetul General: Plângerea nu o vizează pe Kovesi, e ceva ce are legătură cu mine

| 29 sep, 10:53

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat joi, la Parchetul General, că autodenunţul său nu o vizează pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, el adăugând că evaluarea tehnică a lucrării de doctorat a acesteia nu intră în competenţa lui.

''Mă bucur că astăzi Parchetul General ne arată tuturor cetăţenilor României că un procuror de la DNA, chiar şi Laura Codruţa Kovesi, poate fi ca orice cetăţean din România, investigat şi verificat, pentru că şi mie şi multora dintre noi începuse să ni se pară că acei oameni sunt deasupra legii. Cred că din punctul acesta de vedere o primă chestiune s-a risipit şi vedem toţi că Parchetul General are o astfel de putere în România. În al doilea rând, acest autodenunţ al meu a fost înregistrat şi cred că acum îşi urmează calea legală, cum trebuie să se întâmple cu orice plângere a unui cetăţean'', a spus Sebastian Ghiţă, la sosirea la Parchetul General. 

El a subliniat că demersul său nu reprezintă o acţiune împotriva procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, ''pe care de altfel nici nu o vizează plângerea''. 

''Sunt convins că procurorii vor aprecia asupra dovezilor pe care le voi prezenta şi vor putea să afle adevărul. Ceea ce eu încerc să fac nu este ceva împotriva Laurei Codruţa Kovesi şi, de altfel, nici nu o vizează această plângere. Este ceva ce are legătură cu mine. De aceea, celor care am văzut că din apărători ai adevărului şi justiţiei s-au transformat în nişte oameni care nu îşi doresc vreodată să se afle ceva despre vreun procuror de la DNA le spun că sunt şi ei oameni, ca şi noi'', a explicat Ghiţă. 

Întrebat în legătură cu declaraţiile oficialilor Ministerului Educaţiei referitoare la faptul că membrii CNADTCU nu se vor sesiza din oficiu ci aşteaptă să fie sesizaţi, Ghiţă a precizat că "în cazul lui Ponta'' s-au autosesizat. 

''În cazul doamnei Kovesi este suprinzător pentru mine că o instituţie care se dă atât de importantă şi serioasă şi corectă tratează lucrurile discriminatoriu. Nu este treaba mea să mă bag în evaluarea tehnică a lucrării doamnei Kovesi, e treaba celor de la Ministerul Educaţiei. Aştept să îl văd pe acel domn ministru dacă mai e atât de vehement şi atât de curajos când este vorba de doamna Kovesi. Le înţeleg frica acelor oameni", a adăugat Ghiţă. 

Deputatul Sebastian Ghiţă s-a prezentat joi la Parchetul General pentru a aduce probe care să susţină autodenunţul cu privire la o presupusă măsluire a raportului referitor la lucrarea de doctorat a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ